2016-12-04 20:45

EVENIMENT


Compania de gaz din Sighetu Marmaţiei, urmărită penal

 |  14:54
Compania de gaz din Sighetu Marmaţiei, urmărită penal

SC Berg Sistem Gaz SRL, firma care a introdus şi a administrat sistemul de alimentare cu gaz din Sighetu Marmaţiei, este considerată de procurori vinovată pentru expoziile violente de acum câteva zile, şi astfel au început urmărirea penală împotriva acesteia.

Firma este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, a anunţat procurorul general, Laura Codruţa Kovesi. Pe de altă parte, procurorii au dispus verificări pentru identificarea bunurilor deţinute de SC Berg Sistem Gaz SA în vederea dispunerii măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciilor produse în cauză. Mai mult, aceştia au solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) documentaţia care a stat la baza autorizării şi licenţierii SC Berg Sistem Gaz SRL.

De asemenea, în funcţie de concluziile finale ale medicilor, în privinţa răniţilor din expozii, să stabilească încadrarea juridică în raport cu vătămarea corporală a fiecărei persoane în parte.

Datorită complexităţii acestui dosar, prin rezoluţia procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, s-a dispus preluarea acestuia de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până în acest moment al cercetărilor, au fost ridicate o serie de documente şi bunuri de la cele două puncte de lucru ale SC Berg Sistem Gaz SA din Sighetu Marmaţiei (cu sediul social în Bucureşti), fiind sigilate uşile de acces ale acestor puncte de lucru (cu excepţia încăperii unde se află dispeceratul de primire a unor sesizări din partea populaţiei şi a camerei unde se află materialele utilizate la intervenţii).

De asemenea, au fost audiate persoanele implicate în prima i şi s-a procedat la audierea a 14 persoane, angajaţi ai Berg Sistem Gaz SA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: Companie, gaz, sighetu, marmatiei, urmarire, penala, berg, sistem, gaz, procuroriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Anchetă la Radioul Public: 11 persoane, puse sub urmărire penală Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi procurori efectuează, joi,... 17 Noi 2016 | (0)
DIICOT a început urmărirea penală pentru trafic de minori în cazul reportajului The Sun DIICOT a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de... 23 Noi 2016 | (0)