2017-01-21 00:09

EVENIMENT


Complicii unor argentinieni care au jefuit mai multe case de amanet şi bănci au fost arestaţi

 |  19:16
Complicii unor argentinieni care au jefuit mai multe case de amanet şi bănci au fost arestaţi
Treipersoane care au participat la jefuirea a două case de amanet şi a unei băncidin Capitală, în 2010, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 dezile pentru complicitate la furt calificat, informează Parchetul de pe lângăTribunalul Bucureşti, printr-un comunicat de presă remis ieri.

Înurma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că hoţii au ajutat doi cetăţeniargentinieni la comiterea mai multor jafuri asupra unor case de amanet şi aunei bănci din Capitală.

Astfel,pe 18 august, cei doi argentinieni au intrat în incinta unei case de amanet dinSectorul 3 şi, după ce au ameninţat vânzătoarea cu un cuţit şi au legat-o demâini şi de picioare, au sustras bani şi bijuterii în valoare de 50.000 de lei.Deasemenea, pe 8 octombrie, aceleaşi persoane aufurat dintr-o casă deamanet din Sectorul 5 bani şi bijuterii în valoare de 113.000 lei, iar laplecare au încuiat uşa de acces în unitate, lipsindu-le de libertate pe celedouă vânzătoare. Ultimul jaf al celor doi a fost comis pe 23 decembrie 2010când, prin spargerea geamului de la casieria unei unităţi bancare dinBucureşti, au sustras un sac de transport valori conţinând suma de 407.000 leişi au exercitat acte de violenţă, părăsind locul faptei cu ajutorul uneimotociclete.

Unadintre cele trei persoane arestate pentru complicitate la furt calificat i-aajutat pe cei doi argentinieni în toate cele trei jafuri punându-le ladispoziţie o motocicletă, primind în schimb 8.500 de lei şi bijuterii. Deasemenea, celelalte două persoane arestate preventiv i-au sprijinit pe hoţi însăvâşirea altor două jafuri,prin asigurarea scăpării acestora şiînlesnirea valorificării bunurilor sustrase, primind în schimb aproximativ 6000de euro, se mai arată în comunicatul Parchetului Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image