2019-01-17 00:47


CONCLUZIE la Curtea Supremă: Radu Mazăre a SFIDAT justiția

 |  18:04
CONCLUZIE la Curtea Supremă: Radu Mazăre a SFIDAT justiția

Sunt din ce în ce mai multe cazuri de inculpaţi sau condamnaţi celebri care reuşesc să fugă de justiţie, iar asta induce în societate sentimentul că statul e slab. O spun judecătorii de la Curtea Supremă, în motivarea deciziei prin care au emis, pe numele lui Radu Mazăre, un mandat de arestare, după ce fostul edil a anunţat că nu mai vine la proces, pentru că s-a refugiat în Madagascar. Luni, instanţa discută contestaţia făcută de avocaţii acestuia, iar dacă arestarea rămâne definitivă, fostul primar poate fi dat în urmărire internaţională.

Instanţa a considerat că, prin plecarea în Madagascar, fostul primar a abuzat de încrederea magistraţilor, care i-au ridicat interdicţia de a părăsi ţara.

„Acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituţie, şi nici la termenul de judecată în faţa instanţei de judecată.” (sursa: motivare ICCJ)

Judecătorii nu au fost impresionaţi de apărarea fostului edil, care a anunţat că cere azil politic în insula din sudul Africii, deoarece se consideră persecutat. Curtea Supremă explică, în motivarea deciziei prin care pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de arestare, că faptele pentru care este acuzat justifică decizia.

„Radu Mazăre a indus în eroare şi, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reuşind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român şi de zădărnicie a actului de justiţie, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpaţi de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei.” (sursa: motivare ICCJ)

Chiar dacă nu dă nume, instanţa supremă are exemple de inculpaţi fugiţi chiar în propriile procese. Sebastian Ghiţă are două mandate de arestare pe numele său, după ce a reuşit să plece din ţară, deşi avea interdicţie. Omul de afaceri Puiu Popoviciu a mers în instanţă până la ultimul termen de judecată al procesului, însă înainte ca judecătorii să îl condamnate definitiv la şapte ani de închisoare, a plecat la Londra. Iar Alina Bica, fostul şef anti-mafia care are două condamnări nedefinitive, a anunţat Curtea Supremă că este în Costa Rica, invocând probleme medicale ce nu îi permit să revină în ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-21

TAGURI: decizie, curtea suprema, radu mazare, justitie, proces, madagascar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Ian 2018

Radu Mazare si Bica s-au pisat pe toata justitia....dupa ce au dat spagi uriase din ceea ce au furat la tot felul de generali de securitate care sunt complicii lor>>>>>>>>>>>>>practic SECURiTATEA se tot pisa pe justitie de 27de ani
@ CUCUVEAUA....
21 Ian 2018

Mi se pare corect .....la asa justitie....cu asa procurori...AU PROCEDAT CORECT
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Ian 2018

@ CUCUVEAUA...pai MAzare ce dracu este?un tigan sECURIST pus la CIORDEALA de mafia din israel care papusareste tot circul asta de 27de ani....vezi clica mafiota Silberstein-finkelstein-Schwartzemberg-Morgenstern toti sunt fugiti din Romania dar ei sunt proprietari la TOaTE MALLURiLE si HOTELUIRLE DIN CONSTANTA impreuna cu DANA NASTASE,HREBENCIUC,STRUTINSCHI,PINALTI,NICuSOR CONSTANTINESCU si multi altii din Moldova,Iasi-BAcau-Galati-Braila
@ CUCUVEAUA........
22 Ian 2018

Mai bine țigan securist ...oricum este cu 15 clase peste un avorton ca tine care se îmbogățește din câțiva firfirei obținuți pe un sms in care nu faci altceva decât să jignesti....de ce nu faci si tu ca mazăre....macar cu parapanta sa te dai si sa zbori din peisaj ....ALUPIGUS
Random imageUltimele stiri

loading...