2017-01-24 23:17


Concluziile parţiale ale investigaţiei, în decembrie

 |  19:37
Concluziile parţiale ale investigaţiei, în decembrie

Consiliul Concurenţei a finalizat o parte a investigaţiei iniţiate în 2005 pe piaţa carburanţilor pentru posibile înţelegeri între companii privind stabilirea preţului de vânzare a benzinei fără plumb, a declarat preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu. „O parte a acelei investigaţii este finalizată. Am primit răspunsul din partea Comisiei Europene (CE), pe care l-am transmis companiilor vizate, urmând ca în 12 decembrie să le audiem din nou”, a afirmat Chiriţoiu, citat de Mediafax.

Consiliul a transmis în acest an CE un document în care arăta că are suspiciuni legate de înţelegeri la stabilirea preţului de vânzare a carburanţilor. El a adăugat că informaţiile din răspunsul CE sunt confidenţiale.

Companiile vizate, printre care se numără OMV Petrom, Rompetrol, LukOil şi MOL, vor avea o perioadă de 30 de zile pentru a-şi exprima punctele de vedere.

Investigaţia pe piaţa comercializării carburanţilor a început în 2005, dar a fost reluată în 2009, când a fost schimbată echipa care lucra la acest caz.

În luna ianuarie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un raport privind producătorii şi distribuitorii de carburanţi, în care se spune că preţul la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, de cursul valutar şi de taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător. 

Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu 10% din cifra de afaceri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image