2019-04-19 20:12


Conducerea Parlamentului discută organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

 |  10:18
Conducerea Parlamentului discută organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Birourile permanente reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului discută marţi organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că această şedinţă solemnă reprezintă una dintre temele de pe agenda sa.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, vrea organizarea, în 27 martie, a unei şedinţe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

"(...) O temă prezentă în agenda mea este organizarea şedinţei solemne a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru marcarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie", a declarat, luni, Tăriceanu.

Întrebat dacă solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia va fi discutată în cadrul aceleiaşi şedinţe a Birourilor permanente reunite, Tăriceanu a spus că nu ştie.

PNL a trimis săptămâna trecută conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care solicita sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.

"Prin prezenta, grupul parlamentar PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie de Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind legea nr. 303/2004, legea 304/2004 şi legea 317/2004", se arată în scrisoarea liberalilor.

În urma acestei solicitări, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să discute subiectul în cadrul unei şedinţe a Birourilor permanente reunite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-13

TAGURI: camera deputatilor, parlament, conducerea parlamentului,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA TREZESTE-TE
13 Mar 2018

SOCIETATEA CIVILA trebuie sa folosesca directiva europeană ce se refera la structura clasei politice care in Romania ii alcatuita in principal din reziduuri umane . CLASA POLITICA in Ro trebuie refacuta din temelii pe baza unor principii si criterii (STANDARDE) aplicate in tarile civilizate ale lumii. Ro trebuie sa fie republica prezidentiala (cu posibilitatea demiterii lesnicioase a presedintelui) parlamentarii sa fie alesi pt cel mult 2 mandate (ca orice alt ales, presedinte, primar, consilier local, lider de sindicat, etc) de catre electorii alesi de catre cetatenii cu drept de vot. In alegerea unuia sau altuia sa fie aplicate criteriile; integritatii, experientei, competentei si in cazul presedintelui a independentei.
Random imageUltimele stiri


STARBAG