2017-01-21 19:34

EVENIMENT


Conform rechizitoriului întocmit de procurori, atitudinea lui Andrei Plăcintă a determinat mai mulţi martori să apeleze 112

 |  19:24
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, atitudinea lui Andrei Plăcintă a determinat mai mulţi martori să apeleze 112

Incidentul din decembrie 2010,de pe strada Berzei, când fiul senatoarei Sorina Plăcintă, Răzvan AndreiPlăcintă, a agresat mai multe persoane pe care le-a lovit cu maşina a creatpanică în rândul trecătorilor care au sunat, în câteva minute, de mai multe orila 112, semnalând violenţa faptelor.

Răzvan Andrei Plăcintă a fosttrimis în judecată, săptămâna trecută, de către procurorii ParchetuluiCapitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contrabunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. „Evenimentele provocate de inculpatul Plăcintă Andrei Răzvan au generatindignarea şi revolta unui număr nedeterminat de persoane aflate în zonă, multedintre acestea apelând telefonic Serviciul Unic de Urgenţă 112”, se arată înrechizitoriul prin care Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurori.

„Veniţi repede aici”

Prima dintre convorbirile acărei înregistrare este depusă ca probă la dosar a avut loc la 19.03, cândmartora T.G. a sunat la 112:

OPERATOR 1: 112! Alo!

T.G.: Fiţi vă rog amabilă! După str. Berzei vă sun. E un nebun cu o maşină.Doamne Iisuse Crisotoase! Nu ştiu ce vrea să facă! Chiar la covrigărie ... (neinteligibil)...Doamne Iisuse! Aoooleeeoo!

OPERATOR 1: Da’ ce face doamnă?

T.G.: E cu o maşină în mijlocul străzii, dă să intre în oameni. DoamneDumnezeule! Vai de capul meu! Doamnă chemaţi echipajul că e nebun, nu-i normaldoamnă! Cu o maşină de Vrancea. Un Renault de Vrancea. Deci nu ştiu ce este. Nuştiu ce s-a întâmplat. Nu ştiu. Să vină echipajul aici.

OPERATOR 1: Berzei, intersecţie cu ce doamnă?

T.G.: Berzei, intersecţie cu Berthelot, da’ mai spre Pţa Matache, imediat.Doamnă se omoară aici. Eu nu ştiu, nu aţi mai primit apeluri pentru asta? Că-ide un sfert de oră, 20 de minute, băiatul ăsta aici în intersecţie.

OPERATOR 1: Rămâneţi puţin vă rog!

T.G.: Îl omoară lumea! Doamne Iisuse Cristoase!

OPERATOR 1: Este cineva rănit?

T.G.: Nu ştiu ce să vă spun că a intrat cu maşina în nişte oameni. Deci chemaţipe cineva. E imposibil să nu vină cineva! Nu v-a mai sunat nimeni? Eimposibil!”

Îl omoară lumea

„OPERATOR 1: Întrebaţi vă rog dacă este nevoie şi de salvare!

OPERATOR 2: Poliţia! Bună seara!

T.G.: Bună seara! Pe str. Berzei este un incident aici cu o maşină. M-auziţi?

OPERATOR 2: Da doamnă, s-a trimis la Berzei cu Transilvaniei.

T.G.: S-a trimis. Aşa. Da’ a intrat în oameni. Deci, Doamne! Nu ştiu ce să văzic, e nebunie totală aici. E o nebunie. Îl omoară lumea!

OPERATOR 2: ...(neinteligibil)... trebuie să ajungă din moment în moment.

T.G.: Bine. D-asta v-am sunat. Am crezut că nu aţi primit nici un apel. Setrage cu pistolul. Nu ştiu ce să vă zic.

OPERATOR 2: Da doamnă, e vorba de un individ cu o maşină...

T.G.: Aaa! I-a răsturnat maşina! Doamne Iisuse Cristoase! Îl omoară lumea.Trimiteţi echipaje că-l omoară lumea pe nenorocitul ăla.

OPERATOR 2: S-a răsturnat cu maşina?

T.G.: S-a răsturnat cu maşina. Deci intră în lume, ascultaţi-mă ce vă spuncă-i nenorocire.

OPERATOR 2: Renaultul cu numere de Vrancea da?

T.G.: Cu număr de Vrancea! Da! Îl omoară lumea!

OPERATOR 2: Da doamnă, haideţi că dacă mă ţineţi mai mult.

T.G.: Haide capu'...

OPERATOR 2: Păi nu mai pot să vorbesc cu colegii mei că vorbiţi numai dumneavoastră.

T.G.: Bine, bine, bine! Pa! Pa!

OPERATOR 2: Închideţi odată!".

„A omorât un om pe Berzei”

Două minute mai târziu, la 112a fost înregistrat apelul iniţiat de un alt martor în dosar, I.G.:

OPERATOR: 112

I.G.: Doamnă, v-am zis să trimiteţi un echipaj, doamnă! A omorât un om peBerzei! V-am spus că a intrat cu maşina, l-a omorât aici.

OPERATOR: Am chemat poliţia deja.

I.G.: Păi când doamnă? Uitaţi ... (neinteligibil)..., nenorocitu’ a omorât unom aici cu maşina doamnă.

OPERATOR: Încă o victimă?

I.G.: Da doamnă, da, da. După ce v-am sunat pe dumneavoastră s-a întors. Oambulanţă, şi o ambulanţă. Sunaţi la o ambulanţă!

OPERATOR: Vine şi ambulanţa. A mai sunat cineva.

I.G.: SMURD-ul vă rog frumos să vină, nu ştiu.

OPERATOR: Au fost anunţaţi.

I.G.: Bine doamnă, da'… v-am... bine.

OPERATOR: Bine.”

Plăcintă jr, descris de martori ca un individ cucomportament violent

În acelaşiinterval orar, 19.04 -19.05, la acelaşi serviciu au fost înregistrate mai multeconvorbiri care relevă comportamentul violent al inculpatului, precum şireacţia cetăţenilor faţă de acesta. Convorbirile relevă indignarea persoanelorprezente în zonă, acestea fiind revoltate de comportamentul violent alinculpatului, percepându-l pe acesta ca fiind un pericol pentru ordinea şiliniştea publică, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image