2017-01-18 22:59

EVENIMENT


Consilierul fantomă din Ilfov

 |  21:00
Consilierul fantomă din Ilfov

Nae Nicolae, consilier judeţean în Ilfov, este acuzat de colegi că a reuşit performanţa ca în trei ani, de când s-a văzut ales, să nu participe la nici o şedinţă de consiliu, deşi este plătit pentru aceasta. Considerat drept cel mai bogat consilier judeţean din Ilfov, Nicolae încasează indemnizaţia de şedinţă, chiar dacă nu calcă pe acolo.

Foştii colegi din PSD spun că Nae Nicolae a fost exclus din organizaţia din Ilfov a partidului tocmai pentru că nu binevoieşte să vină la şedinţele de consiliu. Conform legii, la sesizarea consilierilor PSD, ar fi trebuit să se ia act de acest fapt şi Nicolae să piardă calitatea de consilier judeţean. Numai că majoritarii din CJ Ilfov îl îndrăgesc pe consilierul-fantomă şi evită să treacă pe ordinea de zi excluderea lui Nicolae. De altfel, se spune că UNPR îl aşteaptă cu braţele deschise, mai ales că Nicolae este un sponsor extrem de generos şi ar fi, se spune, un apropiat al ministrului apărării, Gabriel Oprea, la uşa căruia ar fi văzut în mod frecvent. Nae Nicolae se învârte în cercuri înalte, fiind finul lui Sergiu Sechelariu, dar şi cumătrul celebrului primar din Ştefăneştii de Jos, Ilfov, Anghel Rababoc, căruia i-a cununat fiul. Dacă tot nu se duce la şedinţele de consiliu, Nicolae poate fi în schimb remarcat destul des în cluburile de fiţe din Capitală sau pe stadionul din Ştefăneşti, fiind patronul echipei din localitate. În caz că iau bătaie ai lui, Nae Nicolae pariază pe Dinamo, fiind unul dintre micii acţionari ai renumitului club de fotbal. Din câte am aflat de la colegii lui Nicolae, omul de încredere al acestuia care îl pontează la şedinţe şi se ocupă de afacerea acestuia de la fosta fabrică de pâine Vitan se numeşte Lucian Enache, şi el consilier judeţean în Ilfov. Acesta din urmă chiar este angajatul lui Nicolae cu acte în regulă, fiind director la societatea Real Estate Construct, unde Nae deţine 37,5% din acţiuni. Legat de absenţele lui Nae Nicolae de la şedinţele de consiliu judeţean, şeful acestuia pe linie de partid, vicepreşedintele CJ Ilfov Gheorghe Roman (PSD), ne-a declarat că l-ar fi văzut când şi când pe la sediul instituţiei şi că nu ştie dacă acesta a fost sau nu exclus din organizaţia PSD-Ilfov. Un alt consilier judeţean, membru PSD, Sebastian Geantă, ne-a confirmat însă ambele variante. Deşi am solicitat un punct de vedere şi preşedintelui CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, în privinţa absenţelor lui Nae Nicolae de la şedinţe şi a încasării cu regularitate a indemnizaţiilor, răspunsul nu ne-a parvenit până la închiderea ediţiei. În ce-l priveşte pe Nae Nicolae, acesta ne-a declarat telefonic că toate acuzele ce i se aduc „sunt nişte aberaţii”.

Săracul consilier bogat

Declaraţia de avere a lui Nae Nicolae l-ar face invidios pe oricare dintre milionarii din top 100. Conform acesteia, Nicolae deţine 16 hectare de teren arabil, dar şi intravilan pe moşia cumătrului Rababoc, în Ştefăneştii de Jos, alte 51,65 de hectare de teren arabil în comuna Dascălu, tot din Ilfov, 4,65 hectare de teren intravilan în oraşul Voluntari, 1,8 hectare de teren de asemenea intravilan în oraşul Pantelimon şi 42,5 hectare de teren arabil în Popeşti Leordeni şi 1 Decembrie. Nici la capitolul fond locativ nu stă rău Nae Nicolae: trei apartamente în Bucureşti, din care cel mai mic măsoară 110 metri pătraţi, şi o casă de 310 metri pătraţi cumpărată în anul 1996 în Ştefăneştii de Jos. Consilierul are şi un adevărat parc auto, compus din şase autoturisme de lux. Un Bentley,  un Porsche Cayenne şi un Range Rover sunt vedetele garajului personal al lui Nicolae. Consilierul-fantomă are o adevărată pasiune pentru ceasurile scumpe, fiind fericitul posesor a trei Rolexuri, estimate la 30.000 de euro, alte două minunăţii Frank Muller care valorează 100.000 de euro, două Audemars Piguet, care l-au costat pe Nicolae 60.000 de euro şi, în fine, un singur model Jaeger Lecoultre, de numai 48.000 de euro. Culmea, în declaraţia de avere a lui Nicolae nu apare nici un fel de venit şi sunt menţionate doar două conturi modeste în euro şi dolari SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13

TAGURI: nae nicolae, consilier judetean, fantomaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image