2017-01-18 20:44

EVENIMENT


Consilier local contrabandist, prins a doua oară de DIICOT după ce a fost eliberat de instanţă

 |  19:49
Consilier local contrabandist, prins a doua oară de DIICOT după ce a fost eliberat de instanţă
ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism au fost nevoiţi să descindă în zona de nord a ţării pentrudestructurarea reţelelor de contrabandişti de ţigări, a doua oară în decurs de douăsăptămâni, după ce, la începutul acestei luni, unii traficanţi reţinuţi au fostpuşi în libertate de judecători, pe motivul că nu prezintă pericol social. Unuldintre cei eliberaţi, consilierul local din comuna Grămeşti Vasile EmanuelApetrei, a fost reţinut din nou ieri.

Dacăla începutul lunii iunie Biroul Teritorial Neamţ al DIICOT a făcut 30 depercheziţii pe raza municipiilor Roman şi Suceava, în vederea destructurării reţeleide traficanţi de ţigări aduse din Ucraina sau din Republica Moldova, ieri,procurorii Serviciului Teritorial Suceava, alături de alţi colegi, au descins şiei, dar în 143 de locuri din ţară. Grupările erau formate atât din cetăţeniromâni, cât şi cetăţeni din Republica Moldova sau Ucraina.

Încârdăşie cu angajaţi ai statului

Înambele cazuri, s-a stabilit că reţelele au fost sprijinite şi chiar coordonatede reprezentanţi ai unor instituţii publice. Astfel, agentul de poliţie GheorgheGherasim, din cadrul Poliţiei Municipiului Roman, şi consilierul local VasileEmanuel Apetrei, din cadrul Consiliului Local Grămeşti, judeţul Suceava, fie auprotejat activitatea grupării de traficanţi, fie au desfăşurat activităţi concretede introducere în ţară şi comercializare prin eludarea taxelor către stat a unorimportante cantităţi de ţigări.

Consilierullocal Vasile Apetrei a fost prins din nou, ieri, în cadrul acţiuniiprocurorilor DIICOT din Suceava. În urmă cu două săptămâni, el a fost eliberat,alături de alte persoane, pentru că, în opinia judecătorilor, nu prezentapericol social. Odată cu el, au mai fost prinşi alţi reprezentanţi ai autorităţilor,respectiv un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Suceavaşi unpoliţist din cadrul Poliţiei Locale Siret.

VasileApetrei, consilier local al PSD din 2008, deţine două magazine în comunaGrămeşti, unul dintre acestea fiind chiar într-o anexă a propriei locuinţe dinsatul Bălineşti. Într-una dintre aceste locuinţe au fost descoperite în cadrulpercheziţiilor de la începutul lunii cantităţi importante de ţigări decontrabandă.

PCTFSiret, laitmotivul contrabandei

ProcuroriiServiciul Teritorial Suceava al DIICOT au desfăşurat, ieri, o acţiune deamploare, constând în 143 de percheziţii domiciliare, din care 125 în judeţulSuceava,12 în Bucureşti, 4 în judeţul Constanţa şi 2 în judeţulBotoşani.

Anchetavizează 167 de învinuiţi care au introdus ilegal pe teritoriul României, pestefrontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţiînsemnate de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Cercetărileau fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului dePoliţie al Judeţului Suceava, Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava,Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, ai Brigăzilor deCombatere a Crimei Organizate din Iaşi, Bacău şi Galaţi, precum şi lucrătoridin cadrul Brigăzii Mobile a Jandarmeriei Bacău, Inspectoratului de Jandarmi alJudeţului Suceavaşi Serviciilor de Intervenţie Rapidă Suceava şi Botoşani.Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat deServiciulRomân de Informaţii, Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală deInformaţii şi Protecţie Internă, precum şi de DirecţiaSupravegheri Operative şi Investigaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image