2018-12-12 16:31


Consilieri judeţeni şi directori în Primărie, cu grad ilegal de handicap

 |  18:56
Consilieri judeţeni şi directori în Primărie, cu grad ilegal de handicap

Zeci de personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost descoperite ca fiind încadrate ilegal cu grad de handicap, în urma căruia încasau pensii din partea statutului pe lângă salariile grase de la Consiliul Judeţean sau Primăria municipiului Sibiu.

Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a descoperit nu mai puţin de 366 de cazuri dintr-un total de 430 anchetate, iar la finalul săptămânii Corpul de Control al ministrului se va deplasa la Sibiu pentru a luat măsuri administrative.

Momentan, cei de la Ministerul Muncii ţin secrete numele celor vizaţi, deoarece se desfăşoară o anchetă paralelă, însă printre aceştia ar fi consilieri judeţeni, directori în cadrul Primăriei Sibiu, fostul director general al Direcţiei Muncii, angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi alţi medici cunoscuţi la nivelul judeţului. „Urmează trei zile de monitorizare, după care Corpul de Control va fi la Sibiu pentru a începe sancţiunile administrative. Nu putem da foarte multe detalii”, susţin oficialii Ministerului Muncii.

283 de persoane au primit gradul de handicap în mod fraudulos, aici încadrându-se toţi cei enumeraţi mai sus, în vreme ce alţi 83 aveau probleme, însă gradul lor de handicap era mult mai avansat în acte decât în realitate. În primul caz, toate certificatele au fost anulate, iar în mod normal ar trebui începute demersurile pentru recuperarea prejudiciului creat. „S-a constatat că pagubele sunt de ordinul zecilor de milioane. După ce încheiem la Sibiu, vor urma şi alte judeţe pentru că situaţia este una gravă la nivelul ţării”, au explicat oficialii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...