2018-12-14 14:42


Consilierul lui Frunzăverde - arestat pentru dare de mită

 |  12:26
Consilierul lui Frunzăverde - arestat pentru dare de mită

Horia Vădrariu, fostul consilier al preşedintelui CJ Caraş-Severin Sorin Frunzăverde, a fost azi noapte arestat preventiv pentru infracţiuni de corupţie. Proaspăt ieşit de la puşcărie pentru infracţiuni cu credite bancare, Horia Vădrariu a ajuns iarăşi la răcoare după ce a încercat să-l mituiască pe Marian Sorca, şeful comisiei de examen de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care organiza un concurs pentru peste 90 de posturi de asistente, infirmiere şi alt personal sanitar. Vădrariu a fost contactat de un poliţist de frontieră din Berzeasca, care i-a cerut ajutorul pentru a-şi angaja soţia pe unul dintre aceste posturi scoase la concurs de către Spital.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cu sprijinul DGA Caraş-Severin, a dispus reţinerea inculpaţilor, celor doi soţi Vijijoii Cristian şi Vijijoii Svetlana, dar şi a lui Horia Vădrariu pe o perioadă de 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În după amiaza zilei de 23.08.2015, Vijijoii Cristian şi Vijijoii Svetlana s-au întâlnit cu Mihai Sorca, căruia i-au oferit în mod direct suma de 2.000 euro pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al comisiei de examinare la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, să înlesnească obţinerea unei note de promovare pentru Svetlana. În data de 24.08.2015, Horia Vădrariu l-a contactat pe Sorca Marian, oferindu-i acestuia o sumă de bani, respectiv suma de 400, fără a indica moneda (din cercetări rezultând că este vorba de euro) în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ca preşedinte al comisiei de examinare, concurs care s-a desfăşurat în cursul aceleiaşi zile. „În cauză a existat un denunţ în data de 23.08.2015. Menţionăm ca acţiunea a beneficiat de sprijinul specializat al S.R.I.” informează procurorii.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Caraş-Severin a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi şi plasarea femeii în arest la domiciliu.

Ca şi în anul 2012, când Vădrariu a fost condamnat definitiv, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Caraş-Severin insistă că inculpatul nu a fost consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ci doar a avut relaţii contractuale prin PFA cu forul judeţean. Este, însă, evident, doar o diferență de formă, nu de fond. Formula corectă ar fi „în calitate de persoană fizică autorizată, Horia Vădrariu îl consilia pe Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș Severin”. În declaraţiile de avere şi interese din 2012 ale lui Horia Vădrariu, dar şi mai multe evenimente publice Vădrariu s-a prezentat drept consilier al preşedintelui consiliului județean și nu a fost contrazis până la condamnarea sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-27

GALERIE MEDIA


TAGURI: horia vadrariu consilier frunzaverde arestat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...