2018-10-20 05:12


Consultanţă de 3 milioane de euro la Primăria Capitalei

 |  21:00
Consultanţă de 3 milioane de euro la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei plăteşte 12,5 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro) unor firme care vor asigura consultanţa pentru lucrările de reabilitare a Şoselelor Iancului şi Pantelimon, a Bulevardului Aerogării, dar şi pentru penetraţia Bulevardului Timişoara. Firmele Aecom Ingenieria (deţinută integral de compania spaniolă Inocsa Ingenieria S.L.), T.e.c.n.i.c Consulting Engineers SpA (Societa per Azioni) şi Inocsa Ingeneria, Metroul SA şi Search Corporation vor asigura aceste servicii de consultanţă.

Lucrările sunt programate să înceapă anul acesta şi vor costa aproximativ 70 milioane de euro, fiind realizate de Tehnologica Radion, în asociere cu TIAB şi VIA Proiect.

Potrivit proiectului, arterele Pantelimon şi Iancului vor fi modificate astfel:

• Şoseaua Pantelimon

- linia de tramvai, de pe mijlocul bulevardului, va fi înălţată câţiva centimetri astfel încât să fie inaccesibilă maşinilor şi va avea scuaruri cu verdeaţă.

- bulevardul va avea trei benzi de circulaţie pe fiecare sens, precum şi două benzi laterale separate prin care riveranii vor avea acces la locurile de parcare.

- staţiile de autobuz vor fi prevăzute cu alveole.

- staţiile de tramvai vor fi mai late şi vor avea copertine.

- trecerile de pietoni vor fi semaforizate.

- artera va avea „semafoare inteligente”.

- la capătul Şoselei Pantelimon, în faţa magazinului Cora, va fi construită o staţie intermodală, destinată autobuzelor, tramvaielor şi microbuzele, dar şi metroului, la finalizarea liniei Pantelimon -

Universitate.

• Şoseaua Iancului

- maşinile aflate acum pe marginea arterei vor avea parcări etajate, ce vor fi construite pe terenurile puse la dispoziţâie de Primăria Sectorului 2.

- şi pe această arteră, linia de tramvai va fi înălţată câţiva centimetri, însă va putea fi folosită şi de autobuze, care vor avea staţii comune cu tramvaiele.

- pentru circulaţia auto vor rămâne două benzi pe sens.

- şi această arteră va beneficia de sistemul inteligent de management al traficului.

Favoriţii

Firma Search Corporation este patronată de celebrul consultant româno-american Michael Mihai Stanciu, atât direct, cât şi prin firma Search AVG Inc., înregistrată în statul american Oklahoma. Numele lui Stanciu a fost legat de lucrări importante de infrastructură, precum consultanţa dată pentru proiectul Autostrăzii Transilvania, dar şi de lucrările de semnalizare efectuate pe banii Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Societatea italiană T.e.c.n.i.c Consulting Engineers SpA (T.e.c.n.i.c. este acronimul de la Tecniche E Consulenze Nell Ingegneria Civile) nu este nici ea la prima lucrare făcută pe bani publici. Ea este asociată în firma Tecnic Consulting Engineering România SRL, alături de două societăţi, Finera Consult şi Yeyo Corporation, cea din urmă patronată de miliardarul Dan Iulian Stratan, om de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Finera Consult îl are ca patron pe fiul afaceristului, Iulian Matei Stratan. Directorul firmei Tecnic Consulting Engineering SRL este nimeni alta decât Nadia State, fostul şef al Serviciului de Licitaţii din cadrul Agenţiei ISPA a CNADNR. Tânăra a părăsit această funcţie în anul 2008, primind mandatul de administrator al firmei lui Stratan la 30 mai 2008, dar şi 5% din părţile sociale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-21

TAGURI: consultanta, primaria capitalei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MURA
02 Mai 2012

nu mai avem nevoie de hoti,oprescu treabuie alegrat cu pietre,a furat fara nici o rusine timp de 4 ani!
CARLA
02 Mai 2012

lui oprescu ii place sa arnce banii cum poate el mai bine, este un hot oprescu asta.
SORINA
02 Mai 2012

pai asa stie oprescu sa faca, numai sume dastea colosale, ca altfel nu merge, ne-am saturat de ceea ce face oprescu..sa scapam odata de el
POPALIE
02 Mai 2012

Se pare ca Oprescu nu se opreste sa fure nici acum in campania electorala , inseamna ca stie el ceva si ca sunt sanse mari sa nu mai castige un mandat si daca e sa plece de la primarie sa nu plece cu mana goala, sper ca sa il invinga Prigoana in 10 Iunie.
ELENA
02 Mai 2012

uite asa arunca cu bani oprescu asta, ca la el numai asa se fac lucrurile pe bani multi, cine stie cati bani ii intra lui in buzunar. Ne face de ras oprescu asta.
DANIE
02 Mai 2012

pai numai asa stie oprescu sa cheltuie banii, si nu sume mici, ci sume foarte mari, cine stie cat isi baga in buzunar.
MIHAI OPRESCU
02 Mai 2012

tati meu face si el niste banutzi va rog nu va mai luati de el.. el lucreaza pentru familie si prietenii mei care au fost numiti directori in PMB
DNA
02 Mai 2012

trebuie verificat unde se duc banii pe chiria cladirii unde este primaria lui oprescu..
LUANA
02 Mai 2012

pai numai asa a cheltuit oprescu banii, la el nimic nu se face cu bani putini numai cu bani multi, ca sa isi poata baga si el in buzunar.
SAMI
02 Mai 2012

pai asa se duc banii nostri, ca oprescu tot ce face, numai cu bani multi face, ca sa isi bage si in buzunar ca altfel nu se poate.
CLAUDIA
02 Mai 2012

oprescu numai cu bani multi poate face treaba, altfel nu poate ca nu ii mai intra lui in buzunar, este jalnic acest primar.
OANA
02 Mai 2012

oprescu orice treaba o face trebuie sa fie cu bani multi, ca altfel nu poate..pentru ca daca nu ii intra in buzunar nu face nimic.
MURA
03 Mai 2012

Oprescu a ridicat Bucurestiul din nenorocirea in care era.Datorita lui arata mult mai bine! Ce gluma proasta!!!
CIRESICA
03 Mai 2012

junge cu bataia de joc!!! vrem sa traim civilizat,cu Oprescu la carma PG-ului nu avem nici o sansa.
IULIA
03 Mai 2012

Oprescu, este cancerul Capitalei! Oprescu, n-a facut nimic in cei 4 ani la PG! Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei! Oprescu, a triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute! Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat SUSPENDATA! Oprescu, este o beizadea comunista, fiu de securit imputit care a distrus vieti! Oprescu, este banditul care a furat banii prin firmele lui din Grecia si Cipru! Oprescu, este smecherul care a distrus vieti la Sighet prin firma lui capusa! Oprescu are averi colosale, mai nou case de vacanta in Grecia! Oprescu are off=shotre in Cipru, iar conturile in Elvetia!
IULIA
03 Mai 2012

Oprescu, a ajuns medic datoarita lu’ tac’su securistul, deoarece lui nu i-a placut cartea! Oprescu, a fost ajutat si de generalul securist Fica cu repartitia in Bucuresti, altfel pleca la Falticeni! Oprescu, este un parventit ordinar si odios, care va minte ranjind la voi! Oprescu, este cel mai mare bandit si hahalera cu asta a reusit sa va i-a mintile! Oprescu, este un homosexual odios, care mai si arata public orientarea! Oprescu, a acaparat toate spitalele din Capitala prin firmele de medicamente si accesorii medicale.. Aceste firme le are impreuna cu fosta sotie securista...
ANDREI
03 Mai 2012

pai la noi numai cu sume dastea colosale se poate face ceva, ca sa mai intre si in buzunar, ca altfel nu merge
CLAUDIU
03 Mai 2012

asa se face treaba, numai daca sunt si bani foarte multi si oricum oprescu mereu a avut grija sa ii intre bani in buzunar, ca altfel nu face nimic.
SORIN
03 Mai 2012

pai oprescu numai cu sume dastea umbla cum se spune, ca daca sunt mai mici si nu ii intra in buzunar, nu merge, abia asteptam sa scapam de tine oprescu.
CRISTI
03 Mai 2012

Oprescule, ia-ti statuia si pleaca de la primarie!! In bucuresti cainii sunt o problema, capusele care musca zilnic oamenii.. Soselele, blocurile care cad peste oameni plus multe altele... Bucurestiul nu duce lipsa de statui!!!!!!!!!
MARIANA
14 Mai 2012

aoleu, asta mai lipsea, nu ne-a ajuns cat ne-a furat, acum mai trage tare pe ultima suta...dar bine ca e ultima ca zile nu mai are la primarie!
Random imageUltimele stiri


loading...