2018-12-13 15:20


Copii de magistraţi, în război cu legea

 |  21:00
Copii de magistraţi, în război cu legea

Fiul judecătoarei clujene Ioana Nora Boiciuc (fostă Dincă), reţinut de procurorii DIICOT pentru fraude informatice, a fost arestat de Tribunalul Sibiu. Nu este singurul caz de copii de magistraţi sau poliţişti care sunt certaţi cu legea.

Ionuţ Andrei Dincă, în vârstă de 20 de ani, este acuzat că, împreună cu alţi şapte prieteni, a înşelat mai multe persoane postând anunţuri fictive privind vânzarea unor autoturisme second-hand pe mai multe site-uri româneşti de profil. Preţurile afişate pentru maşini erau mult sub cele practicate pe piaţa de profil, pentru a atrage cât mai mulţi ofertanţi. Numerele de telefon asociate anunţurilor erau închise, singura posibilitate de contactare a vânzătorului rămânând poşta electronică, la adresa de e-mail indicată. Doritorii primeau un e-mail de la proprietarii acestuia, în care li se spunea că sunt o familie de pensionari stabiliţi în Ungaria sau Austria şi că nu mai folosesc autoturismul, care este înmatriculat în România. Aşa-zişii proprietari cereau să li se comunice un loc de întâlnire, menţionând că, pentru a avea garanţia că nu vin degeaba în România, au nevoie de o dovadă că au trimis prin Western Union o sumă de bani cuprinsă între 1.000 şi 2.000 euro.

În cursul anilor 2010-2011, la propunerea unui alt membru al grupării, Mihai Alexandru Preda, Ionuţ Dincă s-a prezentat de aproximativ şase ori la diferiţi operatori Western Union unde, cu ajutorul cărţilor de identitate falsificate pe numele părţilor vătămate, a retras diferite sume de bani cuprinse între 1.200 şi 2.000 de euro. Imaginile de la camerele de supraveghere au surprins momentul în care Dincă a ridicat sumele de bani în mod fraudulos.

Nu se cunoşteau între ei

Cu toate că făceau parte din acelaşi grup, cei opt membri nu se cunoşteau fizic între ei, pentru că, aşa cum funcţionează o reţea de fraude informatice, toţi comunicau între ei în spaţiul virtualtransmiţându-şi diverse informaţii (fotografii ale unor maşini fictive, discuţii pentru convingerea victimelor, site-uri de phishing, formulare Western Union, modele de cărţi de identitate etc.). Membrii grupării acţionau coordonat, aveau o structură determinată, organizată pe paliere şi cu roluri prestabilite.

Pentru că aveau nevoie de conexiuni rapide la internet care să le permită falsific

Iustin Covei - recordman la infracţiuni

Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom

Poate unul dintre cei mai mediatizaţi pentru numeroasele dosare penale rămâne Iustin Covei, fiul judecătorului de la Curtea de Apel Craiova, Marin Covei, şi nepotul procurorului de pe lângă aceeaşi instanţă, Gheorghe Covei. Are un „palmares” infracţional demn de Cartea Recordurilor - a condus un BMW fără a avea permis de conducere, a participat la un scandal cu arme albe, când a lovit şi un poliţist, în 2005, a fost reţinut împreună cu alte persoane pentru că au dezbrăcat un tânăr în stradă, a avut câteva accidente şi altercaţii rutiere.Ultima dată când a intrat pe mâna autorităţilor a fost la sfârşitul anului 2009, când procurorii DIICOT au destructurat o reţea care se ocupa de fraudarea cardurilor bancare, din care făcea parte şi el. În momentul „săltării” sale din propria locuinţă de către „mascaţi”, Iustin Covei le-a spus ziariştilor în obişnuitul său stil zeflemitor că procurorii au găsit în casa lui un „laborator de făcut prăjituri”.

Bătut crunt de fiul unui poliţist

Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom

Un tânăr din Petroşani este internat în spital după ce a fost bătut cu bestialitate de fiul unui poliţist de la Inspecţia Internă a IPJ Hunedoara. Conflictul a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri, în faţa discotecii Keops, când Horaţiu Lăsconi s-a enervat din cauza reproşurilor primite de la victimă pentru stilul său agresiv de conducere a maşinii. După câteva injurii, scandalul a continuat la scurt timp, când Lăsconi, ajutat de alţi prieteni, s-a năpustit asupra victimei, pe care au lovit-o cu o bâtă de baseball peste picioare şi în cap.

Craiova, oraşul scăpat de sub control.Fiul unei judecătoare a comis un accident în lanţ după eliberarea din arest

Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom

Fiul magistratului de la Judecătoria Craiova care, în luna mai a anului trecut, a bătut un bărbat din Bănie, a comis un accident rutier la puţin timp de la eliberarea din arest. Andrei Lazăr se afla la volanul unui autoturism şi a produs o tamponare în lanţ, în urma căreia au existat doi răniţi.

Eliberat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, la începutul lunii iulie a anului trecut, unde se afla arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, Andrei Lazăr, de 24 de ani, a provocat accidentul în timp ce conducea pe strada Bariera Vîlcii din municipiu. Două persoane, un bărbat de 57 de ani şi o femeie de 46 de ani, aflate în cel de-al treilea autoturism, au fost rănite, fiind transportate la spital.

Tânărul fusese trimis în judecată în stare de arest de procurorii doljeni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, a fost acuzat de Irinel Ciocârlan, din Craiova, că l-ar fi bătut, în seara zilei de 17 mai, în faţa blocului în care locuieşte, din cartierul 1 Mai. Andrei Lazăr s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru a fi audiat de către poliţişti, apoi a juns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a dat declaraţii procurorilor. Aceştia l-au reţinut şi au cerut judecătorilor arestarea, iar aceştia au emis pe numele său un mandat de 29 de zile.

Lazăr a mai fost cercetat într-un dosar, după ce, împreună cu alte persoane, a provocat un scandal în noaptea de 16 spre 17 aprilie în centrul Craiovei, lovind un grup de tineri. Toţi agresorii au fost reţinuţi, însă, pentru că nu au existat suficiente probe şi nici martori, nu s-a mai făcut propunere de arestare preventivă. (Andrei Tudor)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-05

Mai multe imagini:
Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom
Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom
Copii de magistraţi, în război cu legea
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...