2018-10-20 05:12


Copilotul “verde”: Ponta vrea maşină hibrid! Renunţă viitorul premier la curse?

 |  16:56
Copilotul “verde”: Ponta vrea maşină hibrid! Renunţă viitorul premier la curse?

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat miercuri că Guvernul pe care îl va conduce va interzice achiziţionarea de către instituţiile publice a maşinilor care nu protejează mediul.

În prezent, Victor Ponta conduce o maşină hibrid – Toyota Prius, la mâna a doua, în valoare de aproximativ 20.000 de euro. Însă la cursele la care participă în calitate de copilot, Ponta foloseşte maşini puternice, care consumă şi poluează mult.

”Va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instituţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autoturisme care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate. La noi, cât mai mulţi cilindri, cât mai mulţi cai putere, după care nu putem să respirăm în oraşe”, a afirmat Ponta.

De asemenea, premierul desemnat a declarat că a solicitat Serviciului de Protecţie şi Pază să-i pună la dispoziţie un automobil hibrid.

”N-aş vrea să merg cu una din maşinile cunoscute, altfel foarte frumoase, şi îmi doresc să existe o maşină cu acelaşi tip funcţional hibrid, care să polueze cât mai puţin. Sper să se rezolve această solicitare a mea. (...) În primul rând aştept votul Parlamentului şi de marţi sper să merg tot cu o maşină hibrid”, a mai declarat Victor Ponta.

Hibrid nu înseamnă ieftin

Toyota, Honda, BMW, Volkswagen, Audi, Kia, Ford şi alţi producători de maşini hibrid se pot înscrie cu oferte la o viitoare licitaţie, dacă SPP va accepta solicitarea lui Ponta. Deşi sunt mai puţin poluante, maşinile hibrid nu sunt deloc ieftine. Preţurile variază de la 30.000 de euro la peste 100.000 de euro, nemaipunând la socoteală eventualele modificări ce ar trebui făcute autoturismelor pentru a fi respectate regulile de protecţie.

Că tot am vorbit de licitaţie, Victor Ponta îşi poate lua gândul de la faptul că de marţi va merge cu o maşină hibrid, procedura de achiziţionare neputându-se face de pe o zi pe alta.

Fapt divers

Potrivit unui studiu, două treimi din posesorii de maşini hibrid din Americanu mai cumpără astfel de autoturisme a doua oară, fiind nemulţumiţi de performanţele acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14

TAGURI: masina, masini, hibrid, victor_ponta, autoturism, copilot, premier, curse
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADI
03 Mai 2012

L umeeeee, deja mi-a crescut contul in banca, azi noapte m-am trezit cu 50 de milioane pe birou si cu felicitare de la Ponta! Lumeeeeee, comunsitii ne dau di tatiiiii chiar si moooie la boboru' asta prost! Luati cu incredere ca Ilici Bombo, Crin -Porumbacu -nume de cod la secu, Voiculescu flatulatul are inca muuuulte basini, pardon flatulatii, ca-i balonat! Uraaa! Curge deja la PSD in WC cu bani, Haznalele antenistilor s-au umplut de rahati cu bani! Uraaa! PCR! Uraaaa USL haznalelel politicii romanesti!
ADI
03 Mai 2012

Atentie in cine credeti!Ponta nu poate sa va dea nimic din ce a zis numai vorbe goale..Ponta nu are cum sa va dea bani pe care a zis dak ii da o sa-I dea pana cand o sa se faca alegeri si dupa nu va maid a nimic.
GEORGE
03 Mai 2012

din pacate pentru noi, cei multi, si dupa cum cred altii, prosti, caderea Guvernului Ungureanu are efecte negative asupra economiei si nu numai…
DRACU GOL
04 Mai 2012

AI DRACU SIMPATICI NUMAI CACANARI PORTOCALII PE AICI. VEDETI CA VA ASTEAPTA COANA NUTI UDREA SA-I SCOATE-TI RAHATUL . MARS LA DESFUNDAT WC DACA ATAT VA DUCE CAPUL.
Random imageUltimele stiri


loading...