2019-01-24 06:40


Corneliu Vadim Tudor: „N-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, dar puteam să scot dracii din ea”

 |  20:09
Corneliu Vadim Tudor: „N-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, dar puteam să scot dracii din ea”

Corneliu Vadim Tudor, audiat, ieri, la sediul ParchetuluiGeneral în legătură cu acuzaţiile de ultraj şi nerespectarea unei hotărârijudecătoreşti legate de evacuare, a declarat, la finalul audierilor că nu maiare încredere în justiţia din România. El şi-a explicat gesturile de a aruncaun pahar cu apă în faţa executorului judecătoresc şi de a smulge cascheta unuipoliţist din cap.

Tribunul a spus că, în primul caz, nu a dorit să ostropească cu apă pe executorul judecătoresc Paula Şomâldoc, ci „să scoatădracii” din ea, iar în al doilea caz nu a intenţionat să smulgă caschetapoliţistului, ci s-a agăţat de ea „în cădere”. „Am întrebat-o pe doamnaprocuror care sunt acuzaţiile. Că ultraj… Care ultraj dom’ne, aia cu cascheta?Când erau zece gealaţi pe mine şi mă împingeau pe spate şi alţii din spate măloveau cu picioarele – că aşa au învăţat ăştia la Miliţie – m-am agăţatinstinctiv, în cădere, de ceva. M-am agăţat de… pălăria lu’ zăpăcitu’ ăla. Da’când şi-au aruncat caschetele peste gard la Palatul Cotroceni nu şi-au adusultraj ei înşişi?”, a spus Corneliu Vadim Tudor, la ieşirea din ParchetulGeneral. „Cât despre paharul cu apă, vă mărturisesc – şi vă dau cuvântul deonoare – că am apreciat greşit, că n-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, cănici nu mă interesa. Deşi acolo era aghiazmă şi puteam să scot dracii dinorganismul ei aschimodios – că nici liftul nu pleacă cu ea – dar eu am vrut sădau peste capul lor. Şi am nimerit-o pe ea. Cine e de vină că s-a interpus?”, amai spus Corneliu Vadim Tudor. Tribunul şi-a justificat ieşirile din momentulîn care a sosit executorul judecătoresc pentru a-l evacua din sediul din stradaEmile Zola prin faptul că acesta a întrerupt o conferinţă de presă. „Mie mi separe că v-au evacuat pe voi. Mie mi-a sărit muştarul când v-au evacuat pe voi.Atunci am început să ţip şi eu, pentru că eram în conferinţă de presă, legală,a unui partid europarlamentar”, a spus jurnaliştilor Corneliu Vadim Tudor.

Procurorii Parchetului General au început urmărireapenală pe numele preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj şinerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul privind evacuareasediului partidului. Anchetatorii s-au sesizat din oficiu în urma studieriicelor 14 rapoarte întocmite de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie,prezenţi la acţiunea de evacuare demarată marţi de către executoruljudecătoresc îndrituit a pune în executare ordonanţa preşedinţială de evacuare.Partidul România Mare a fost evacuat din sediu săptămâna trecută de urmaşulinginerului român Nicolae Caranfil, după ce instanţa i-a dat câştig de cauzăîntr-un proces, având ca obiect ordonanţă preşedinţială – o cale juridică „deurgenţă”.

AnchetaCorpului de control al lui Predoiu

Evacuareasediului în care funcţiona PRM s-a desfășurat în urmă cu o săptămână, înprezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomlădoc, şi s-a încheiat încursul nopţii de marţi spre miercuri. Executorul judecătoresc a venit însoţitde poliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţiaproximativ 20 de membri PRM, în frunte cu liderii partidului, Corneliu VadimTudor, Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu. Şomăldoc le-a cerut celorprezenţi să părăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nuantreneze poliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală". El aameninţat-o că o va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM aususţinut că nu există o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreiaexecutorul să poată face evacuarea.

Corpulde control al ministrului justiţiei a fost sesizat de PRM şi a demarat overificare a legalităţii procedurii de evacuare, respectiv a emiteriiordonanței președințiale de către un judecător al Curții de Apel București.

Vicepreşedintele PRM, Marius Marinescu, a prezentat,ieri, jurnaliştilor două documente, pe care le reproducem în facsimil, din carereiese că inginerul Nicolae Caranfil ar fi avut doar două imobile, în stradaModrogan, numărul 17, respectiv 21, iar vila din strada Emile Zola numărul 2 –sediul PRM – a avut-o ca ultimă proprietară pe o anume Maria Volf. „NicolaeCaranfil a avut două imobile: pe Modrogan 21 şi Modrogan 17, iar Maria Wolf aavut ultimul domiciliu pe Emil Zola numărul 2. Ultimul proprietar a fost MariaWolf, i s-au confiscat proprietăţile de către Tribunalul Ilfov în 1959. Deatunci imobilul a rămas în proprietatea statului. Deci acest Caranfil, acestamerican care este mort şi care a avut ultimul domiciliu într-o căsuţă poştală,a avut o proprietate în Modrogan numărul 17”, a declarat Marius Marinescu.

Avocatul urmaşului lui Caranfil contestă veridicitateadocumentelor

Avocatul lui Andrew Caranfil, urmaşul lui NicolaeCaranfil, care a reuşit, săptămâna trecută, evacuarea PRM şi a lideruluiacestuia, Corneliu Vadim Tudor, din sediul din strada Emile Zola numărul 2,contestă veridicitatea documentelor prezentate de vicepreşedintele PRM MariusMarinescu, conform cărora ultimul proprietar al imobilului a fost o oarecareMaria Wolf, iar Nicolae Caranfil ar fi deţinut imobile în altă parte, pe stradaModrogan. “Aceste chestiuni sunt chestiuni care se pot lua în calcul la judecată. PRM-ul, fanfaron, în frunte cu Vadim Tudor nu facealtceva decât să tot fluture aceste documente sau să susţină că clientul meueste mort. Documentele sunt nişte făcături securiste, nişte tâmpenii”, adeclarat Marin Petre, avocatul lui Andrew Caranfil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20

Mai multe imagini:
Corneliu Vadim Tudor: „N-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, dar puteam să scot dracii din ea”
zoom
Corneliu Vadim Tudor: „N-am vrut s-o stropesc pe tâmpita aia, dar puteam să scot dracii din ea”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...