2017-01-20 20:12

EVENIMENT


Corpul de Control al IGPF a plecat în „turneu” prin ţară

 |  19:20
Corpul de Control al IGPF a plecat în „turneu” prin ţară

Lascurt timp după ce a fost finalizată operaţiunea „Vama Siret”, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat unplan de control valabil pentru toate Inspectoratele Judeţene ale Poliţiei de Frontieră.În altă ordine de idei, surse din poliţia de frontieră au declarat căautorităţile vamale nu au dorit să sprijine operaţiunile de depistare aşpăgarilor.

Corpulde control al Inspectoratului General de Poliţie de Frontieră a declanşat ooperaţiune de verificare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie de FrontierăSuceava. Acest control, cu toate că a fost planificat demult, nu a putut fidemarat pentru că putea compromite operaţiunea de la Vama Siret. Surse dincadrul Poliţiei de Frontieră ne-au declarat că şefii Autorităţii NaţionaleVamale nu au dorit să colaboreze cu organele de anchetă pentru depistareaangajaţilor care percep şpăgi pentru trecerea frontierei. “Dela PCTF Siret au fost săltaţi doar patru vameşi, care au putut fi probaţi. Astapentru că şefii de la Bucureşti nu au vrut să colaboreze cu anchetatorii şi sămonteze camere de monitorizare în interiorul spaţiului deţinut de vamă. Or,Poliţia de Frontieră a oferit tot sprijinul necesar autorităţilor şi toatătehnica de monitorizare a fost montată în gheretele noastre. De aceea s-a ajunsca de la PCTF Siret să fie ridicaţi 94 de poliţişti de frontieră şi doar patruvameşi”, au spus sursele. De altfel, există informaţii că,în continuare, se percepe şpagă pentru trecerea frontierei la Siret, au maiadăugat sursele.

Ministruladministraţiei şi internelor, Traian Igaş, a declarat miercuri că, începând cusăptămâna, aceasta vor fi demarate mai multe verificări la toate InspectorateleJudeţene de Poliţie de Frontieră şi acolo unde se impune se vor face schimbări,prima evaluare urmând să aibă loc la Suceava.

Deputaţii preocupaţide şpaga din vămi

Înceea ce priveşte acţiunile derulate în vămi, Igaş a subliniat că luptaîmpotriva corupţiei va trebui dusă până la capăt. "Am început o luptă cutot ce înseamnă fenomenul corupţiei în România şi suntem hotărâţi să mergempână la capăt", a mai spus ministrul internelor, care a adăugat că nu sepoate pronunţa până unde vor ajunge cercetările, dar că, în opinia sa, artrebui să ajungă până la nivelul unde există motive de corupţie. Ministrul internelor,Traian Igaş, alături de mai mulţi membri din conducerea MAI, printre care şişeful Poliţiei Române, Liviu Popa, au discutat cu membrii Comisiei de apărare aCamerei Deputaţilor, printre subiectele abordate fiind actuala situaţie de lavămi, reducerile de personal din MAI şi politica bugetară a ministerului pentruanul 2011.

Se anunţă furtună înPoliţia de Frontieră

Larândul său, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, CosticăCanacheu, a declarat că activităţile desfăşurate la frontieră continuă seriamăsurilor anticorupţie, începute în iarna anului 2009-2010. "S-a confirmataici de către inspectorul general al Poliţiei Române, au fost şi suntactivităţi de amploare care vor să creioneze şi să consacre o nouă atitudine,un nou comportament şi al ministerului, şi al funcţionarilor publici în aceastăzonă de impact semnificativ a vămilor. În perioada următoare, întreg personaluldin această zonă este supus verificărilor – mă refer la Poliţia de Frontieră",a spus Canacheu.

Contrabandiştii de ţigăridin Argeş rămân în arest

Curteade Apel Piteşti a respins, ieri, recursurile la măsura arestării preventive dincel de-al doilea dosar de contrabandă cu ţigări, astfel încât toţi inculpaţiivor rămâne în stare de arest preventiv. În acest dosar sunt învinuite 18persoane, care traficau ţigări din Serbia, numai că unul dintre inculpaţi afost lăsat în libertate săptămâna trecută prin decizia Tribunalului Argeş, dincauza problemelor de sănătate. Parchetul a depus recurs în cazul respectivuluiinculpat, care s-a judecat tot miercuri la Curtea de Apel Piteşti, însămagistraţii l-au respins, astfel încât acesta va fi cercetat în stare de libertate,având însă interdicţia de a părăsi ţara.

TribunalulArgeş a emis, marţi, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile penumele unui bărbat din judeţul Timiş, care s-a predat la începutul săptămâniila Poliţia Argeş, fiind învinuit în dosarul contrabandei cu ţigări, însă un altreţinut a fost pus în libertate de procurori. În acelaşi dosar s-au extinscercetările şi, luni seara, anchetatorii au dispus reţinerea lui Daniel Bekker,de 26 de ani, din Piteşti. “În baza delegărilor Parchetului de pe lângăTribunalul Argeş, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelorau continuat cercetările în dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş,care vizează combaterea contrabandei cu ţigări, precum şi deţinerea şicomercializarea ilegală a acestora, ocazie cu care au fost identificaţi B.D. de26 ani din Piteşti şi A.C. de 28 ani din Moraviţa, judeţ Timiş, faţă de careprocurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au emis ordonanţede reţinere, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestarepreventivă”, se arată într-un comunicat de marţi al IPJ Argeş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image