2017-01-19 12:57

EVENIMENT


Corpul de control, în anchetă la Jean Monnet

 |  21:00
Corpul de control, în anchetă la Jean Monnet

Scandalurile din ultima vreme de la Liceul bucureştean „Jean Monnet“ i-au determinat pe mai marii din Educaţie să efectueze un control amănunţit la unitatea de învăţământ.

Deşi toată presa vuieşte de două săptămâni referitor la presupusul viol săvârşit de profesorul de sport de la Jean Monnet, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au început abia ieri controlul. Ei vor să stabilească dacă fapta săvârşită de profesor reprezintă un incident izolat sau la acest liceu există frecvent devieri de comportament. „O echipă a Corpului de control al ministerului se află la Jean Monnet, unde va sta două zile. Aceasta va verifica întreaga activitate şcolară, procese-verbale din consiliile de administraţie, convocatoare, achiziţii, vor fi verificate şi normele de igienă şi chiar felul în care conducerea ia măsuri în situaţii de criză. Acţiunea vizează întreaga activitate a unităţii de învăţământ, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport că a violat-o. Corpul de control vrea să vadă dacă acesta este un caz accidental sau dacă regulamentul şcolii permite încurajarea unui astfel de comportament“, a spus Tudorel Urian, consilier al ministrului educaţiei. De altfel, plângerea elevei care susţine că a fost violată de profesor a deschis Cutia Pandorei la liceul bucureştean. Fotografii extrem de provocatoare postate pe site-urile de socializare, dezvăluiri referitoare la petrecerile organizate frecvent şi comentariile legate de unele comportamente ale liceenelor au zguduit în ultima perioadă liniştea liceului cunoscut ca unul dintre cele mai bune ale Capitalei.

Profesorul - arestat, excursiile – suspendate

În urma plângerii elevei de 17 ani, care a susţinut că profesorul de sport ar fi violat-o în excursia de la Predeal, de la sfârşitul lunii octombrie, cadrul didactic a fost arestat, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru o perioadă de 29 de zile. Nici elevii care au mers în excursie nu au scăpat ieftin. „Elevii care au săvârşit abateri în excursia de la Predeal vor fi sancţionaţi conform reglementărilor legale în vigoare şi a fost sistată organizarea oricărei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului“, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Profesoara de religie care a participat la excursie a fost şi ea atenţionată.

Eleva din Playboy

Numele Liceului „Jean Monnet“ este implicat şi într-un alt scandal, după ce o elevă a pozat în „Playboy“, alături de primarul Radu Mazăre. Mădălina Pamfile a apărut pe coperta numărului de noiembrie al revistei „Playboy“, alături de primarul Constanţei şi alte două fete dezbrăcate. În urma deciziei de a poza în „Playboy“, dar şi pentru alte contravenţii la codul liceului, a fost propusă scăderea notei la purtare a elevei. Consiliul profesoral a decis să propună sancţionarea ei şi pentru absenţele repetate şi nemotivate de la ore, dar şi pentru prezenţa în diverse emisiuni de televiziune fără a avea permisiunea conducerii liceului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: ancheta, jean monnet, elevaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image