2018-11-14 17:38


COSTINEŞTI: 26 imigranti sirieni, ajunşi ilegal în România, prinşi pe plajă

 |  15:20
COSTINEŞTI: 26 imigranti sirieni, ajunşi ilegal în România, prinşi pe plajă

Poliţiştii de frontieră constănţeni au prins, vineri seară, în Costineşti un grup format din 26 de imigranţi sirieni, între care se aflau şi şapte copii, ajunşi ilegal în România, la bordul unui velier condus de doi cetăţeni turci. Sirienii descoperiţi pe plaja din staţiunea Costineşti le-au declarat anchetatorilor că au apelat la cetăţenii turci pentru a-i transporta într-o ţară din spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului integrat de supraveghere a frontierei maritime (SCOMAR) au observat, vineri seară, o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, respectiv un velier aflat la aproximativ 15 mile marine travers de staţiunea Costineşti.

„După monitorizarea permanentă a acesteia, de pe ambarcaţiunea suspectă s-a desprins o şalupă rapidă care a înaintat în mare viteză spre malul românesc, spre staţiunea Costineşti, iar conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni complexe, atât pe mare, cu două ambarcaţiuni proprii, precum şi pe uscat, cu patrule terestre”, a precizat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, citat de Mediafax. Ulterior, ambarcaţiunile Gărzii de Coastă au interceptat atât şalupa cât şi velierul, în care se aflau doi cetăţeni turci, acestea fiind escortate la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru control.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit pe plaja din staţiunea Costineşti, 26 de persoane, cetăţeni sirieni, între care se aflau şi şapte copii.

Cei doi cetăţeni turci sunt cercetaţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat şi racolare, îndrumare şi călăuzire a uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, în timp ce sirienii sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră constănţeni au capturat la începutul acestei luni, în dreptul staţiunii Cap Aurora, un alt velier, la bordul căruia se aflau 33 de migranţi sirieni şi două călăuze turce, printre migranţi fiind şi şapte copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-27

TAGURI: costinesti, 26, imigranti, ilegal, romania, prinsi, plaja, velier, bord, turci, politisti, frontiera
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...