2019-05-22 19:07


CREȘTE numărul MILITARILOR români care vor participa la MISIUNI și operațiuni în afara țării

 |  15:10
CREȘTE numărul MILITARILOR români care vor participa la MISIUNI și operațiuni în afara țării

Aproximativ 2.000 (n.r - 1902) de militari români vor participa anul viitor la misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în acest an.

"În CSAT am aprobat forţele şi mijloacele care se trimit anul viitor, în 2019, în misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului statului român. Astfel avem un număr de 1.902 militari români care vor participa la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în anul 2018, iar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru misiunile UE, OSCE, NATO şi ONU vom avea în afară 759 de militari şi poliţişti în misiuni", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la finalul şedinţei CSAT. Preşedintele a adăugat că țara noastră va participa în continuare cu forţe şi mijloace la operaţiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission şi va menţine contribuţia naţională la asigurarea prezenţei înaintate consolidate a NATO în cadrul grupului de luptă dislocat în Polonia, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile aliaţilor din teatrul de operaţii din Balcanii de Vest. "Ca un element de noutate pe care vreau să îl menţionez, în anul 2019 România va participa cu un detaşament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, desfăşurând operaţii de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în această ţară", a mai precizat Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: numar, militari, crestere, misiuni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Dec 2018

Hai la mercenari , pe bani putini , fata de alti . Cine ii plateste ? Daca se intimpla nenorociri , cine raspunde ??? Ne trebuie probleme si afara ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG