2019-02-23 07:01


Crime în serie. Au ucis cel puţin cinci persoane pentru a le tâlhări

 |  19:11
Crime în serie. Au ucis cel puţin cinci persoane pentru a le tâlhări

Principalii suspecţi ai unei crimecomise în 1998, în judeţul Argeş, au fost identificaţi şi condamnaţi laînchisoare, iar identitatea certă a cadavrului a fost stabilită de cătrecriminalişti, prin genotiparea ADN-ului extras dintr-un premolar. Cei doicriminali sunt în închisoare unde ispăşesc pedeapsa pentru alte două crimecomise în acelaşi mod. Mobilul crimelor a fost de a lua de la victime bunurilede valoare. Ultima victimă - ucisă în 1999 - a fost deposedată de un ARO 10, oalta - ucisă în 1996 - pentru unapartament, iar o alta - ucisă în 1999 - doar pentru nişte bonuri de masă.

La sfârşitul anului trecut, procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalisticădin cadrul Parchetului ÎCCJ au dispus trimiterea în judecată a lui IulianŢigănilă şi a lui Ion Barbu (condamnaţiîn alte cauze pentru omor calificat şi deosebit de grav şi tâlhărie).

Ancheta în ceea ce îi priveşte pe ceidoi a fost declanşată în anul 2009, când, poliţiştii din cadrul Direcţiei deInvestigaţii Criminale din IGPR au reuşit să afle unde este ascuns cadavrulunui bărbat dispărut încă din anul 1999.

Anchetatorii au aflat de la un deţinutîncarcerat alături de Ţigănilă Iulian şi de Barbu Ion că cei doi sunt autorii mai multor infracţiunide omor, una dintre victime fiind ascunsă într-o fântână din apropierea uneihalte CFR din Argeş. Ca urmare, în luna iulie 2009, a fost organizată ocercetare la faţa locului, ocazie cu care, în fântâna Haltei CFR Colţu, dincomuna Ungheni, judeţul Argeş au fost descoperite mai multe obiecte deîmbrăcăminte, ambalaje din plastic, o jantă auto, precum şi un schelet ambalatîntr-un cearşaf şi o pătură, legate cu un cablu electric şi o bandă din materialtextil. Expertiza medico-legală a arătat că victima se numea Cornel Albu.Investigaţiile au arătat că la data de 22 septembrie 1998, cei doi l-au ucis peCornel Albu, în vârstă de 59 de ani, în scopul însuşirii unui autoturism ARO 10.Cei doi i-au oferit lui Albu Cornel o băutură toxică rezultată prin amesteculde ţuică, antigel şi somnifere, pe care victima a băut-o. Albu Cornel locuiaîmpreună cu inculpatul Ţigănilă Iulian şi obişnuia să consume împreună cuacesta băuturi alcoolice. După decesul lui Albu, inculpaţii au ascuns cadavrulîntr-o fântână părăsită, după ce l-au înfăşurat într-un cearşaf şi o pătură, şil-au legat cu un cablu electric şi o bandă textilă. Ulterior, inculpaţii şi-auînsuşit autoturismul victimei pe care l-au vândut.

Crimăpentru bonuri de masă

Cei doi au fost deja condamnaţi pentrualte două crime. Astfel, în anul 2003, procurorii Parchetului Curţii de ApelPiteşti i-au trimis în judecată pentru că, la data de 23 februarie 2000, cuintenţie, folosindu-se de corpuri dure i-au aplicat lovituri lui Bujică Ion,provocându-i leziuni ce au condus la moartea victimei, în scopul de a sustragede la aceasta mai multe bunuri. După deces, cadavrul victimei a fost aruncatîntr-o fântână părăsită de pe raza localităţii Ungheni, judeţul Argeş. Cadavrula fost găsit în septembrie 2000, învelit într-o pătură. Din cercetări a reieşitfaptul că Ţigănilă a servit-o pe victimă şi pe un martor cu o băutură deculoare portocalie, despre care afirma că este vişinată amestecată cu ţuică.După consumarea respectivei băuturi, martorului i s-a făcut rău, şi a plecatacasă, ajungând în scurt timp la spital cu diagnosticul „intoxicaţie alcoolicăcu o substanţă necunoscută”. După externarea din spital, martorul a aflat căvictima Ion Bujică a dispărut chiar din ziua în care consumaseră alcool acasă laŢigănilă.

Verificările efectuate au relevatfaptul că din anturajul inculpatului au dispărut mai multe persoane.

Ucisăpentru un apartament

În luna septembrie 2002, în ţevilemetalice ale unui sistem de irigaţii dezafectat de pe raza comunei Brebeni dinjudeţul Olt, au fost descoperite fragmentele unui cadavru uman. Prin efectuareaunei expertize medico-legale genetice (examen ADN) şi prin recunoaşterea unorobiecte găsite la faţa locului, s-a stabilit că fragmentele de cadavru aparţinvictimei Elena Spătaru. Anchetatorii spun că Ţigănilă Iulian şi Barbu Ion înluna martie a anului 1999, au ucis-o pe Elena Spătaru în scopul vânzării apartamentuluiacesteia.

Ancheta poliţiştilor continuă,existând indicii şi că cei doi au mai comis în acelaşi mod alte două crime.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...