2018-12-15 08:59


CRIMINALII! Victimele de la “Colectiv” au murit pe capete pentru că guvernanţii de la Bucureşti sunt inconştienţi

 |  20:44
CRIMINALII! Victimele de la “Colectiv” au murit pe capete pentru că guvernanţii de la Bucureşti sunt inconştienţi

Până la ora închiderii ediţiei numarul celor morţi după tragedia din “Colectiv” ajunsesă la 45, iar medicii anunţă că alte zeci de răniţi sunt în stare critică. Asta în condiţiile în care România nu a activat Mecanismul UE de protecţie civilă, dar Guvernul a trimis abia joi Comisiei Europene o solicitare pentru transferul în alte state membre a aproximativ 80 de pacienţi care nu pot fi trataţi în România.

"Nu am primit nicio notificare de la autorităţile din România că ar fi fost activat vreun mecanism, răspunsul este clar nu. Nu am primit nicio notificare de la Guvernul român sau de la autorităţile române că Mecanismul UE de protecţie civilă ar fi fost activat", a declarat duminică, pentru Mediafax, Jakub Adamowicz, purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru politică regională.

Comisia Europeană a primit joi o cerere din partea Guvernului de la Bucureşti pentru ajutor, care include căutarea la nivel european a unor opţiuni în ce priveşte transferul a aproximativ 80 de persoane rănite în alte ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European, care nu pot fi tratate în România, a precizat Adamowicz. După primirea cererii de la Bucureşti, CE a cerut membrilor Comisiei pentru sănătate şi securitate să ia în considerare cererea României şi să transmită această cerere autorităţilor competente din ţările respective.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, ipocrit, sâmbătă că România nu a solicitat declanşarea mecanismului de ajutor pentru dezastre întrucât tragedia din clubul Colectiv nu s-ar înscrie în definiţia formală a dezastrelor şi pentru că paşii de urmat erau exact aceiaşi şi cu mecanismul activat şi cu el neactivat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08
Citeste si:
Bilanţul negru al tragediei de la Colectiv: 45 de morţi
Patronii firmei care a furnizat artificiile din Clubul Colectiv, ARESTAŢI alături de un pirotehnician

TAGURI: victime, colectiv, guvern, mecanism, ue, comisia europeana, morti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PUSCARIE PENTRU OPREA SI PONTA
09 Noi 2015

Sa iasa acum la iveala toate mizeriile pe care ei si cei din guvernul lor le-au facut .
ANDRA
09 Noi 2015

CU PARERE DE RAU DAR,MARELE CRIMINAL,ESTE ACEL INDIVID NUMIT IOHANNIS !PREMIERUL PONTA,ESTE DE PREA MULT CARACTER,FATA DE ACEST ASA ZIS PRESEDINTE !AR FI INDICAT,SA SE INCEAPA CU BASESCU SI SA SE TERMINE CU IOHANIS !
Random imageUltimele stiri


loading...