2018-07-18 00:17


Criminalul: „Era un fals preot!”

 |  19:57
Criminalul: „Era un fals preot!”

Florentin Puşcoiu, criminalul preotului Tudor Marin de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Focşani, şi-a ucis victima din motive religioase, nefiind satisfăcut de răspunsurile primite de la paroh, după cum au afirmat anchetatorii.

În mod ciudat, pe pagina sa de Facebook, tânărul postase mai multe interioare de biserici şi catedrale din Roma. Psihologul Hanibal Dumitraşcu ne-a spus că cel mai probabil avem de-a face cu un individ bolnav de delir mistic şi, mai mult ca sigur, omul a dat tot felul de semne ale bolii, însă nefiind observat de cineva de specialitate s-a ajuns la acest eveniment tragic. „Este posibil ca respectivul să fi avut de mai mult timp în minte scenariul acestei crime, iar acum a dus la îndeplinire această fantasmă a lui. Din păcate, în condiţiile actualului sistem spitalicesc, astfel de indivizi nu pot fi depistaţi şi obligaţi din timp să fie internaţi, supravegheaţi medical şi puşi pe tratament, ca să nu se ajungă la asemenea fapte”, ne-a spus reputatul psiholog. Puşcoiu a fost prins de poliţişti, sâmbătă seară, fiind reţinut la el în apartament şi nu a opus rezistenţă după cum au precizat prim-procurorul de pe lângă Tribunalul Vrancea, Ioan Lefter, care a mai adăugat că motivul crimei este unul de natură religioasă. Surse apropiate anchetei spun că autorul crimei şi-a schimbat foarte mult comportamentul după ce s-a întors din Italia. Criminalul a povestit anchetatorilor faptul că sâmbătă dimineaţă a mers la preotul Tudor Marin cu nişte versete din Biblie şi i-a cerut acestuia să i le explice. Nemulţumit de răspunsul primit, criminalul l-a lovit pe preot cu un cuţit în cap şi abdomen. Se pare că înainte de comiterea faptei, ucigaşul mai colindase alte lăcaşe de cult din localitate însă n-a acţionat din cauza aglomeraţiei. Anchetatorii încearcă să afle şi ce i s-a întâmplat tânărului în Italia pentru a găsi pe cât posibil o explicaţie a odiosului gest. În ultimul timp, tânărul şi-a făcut rost de mai multe cărţi de religie şi pentru că nu a găsit răspunsurile dorite, a mers la preoţi. Tânărul nu este în relaţii bune nici cu familia, zilele trecute el ameninţându-şi mama cu un cuţit. Totodată, el a mai avut probleme cu poliţia, fiind anchetat pentru port ilegal de armă albă. În luna noiembrie anul trecut asupra sa a fost găsit un cuţit, în timp se afla într-un local. El s-a sustras audierilor în acel caz fugind în Italia. Florentin Puşcoiu şi-a recunoscut fapta şi a declarat că o regretă.

Nu s-a rugat nici o clipă

Femeia care vinde lumânări în biserică, Fănica Manea, a relatat, pentru Agerpres, că în jurul orei 10.30 a intrat în lăcaşul de cult un bărbat îmbrăcat în negru care a cerut o lumânare, după care a mers la preot. „Nu s-a rugat nici o clipă. A mers la preot şi i-a cerut explicaţii cu privire la citate din Biblie. Apoi l-a înjunghiat şi a fugit”, a spus femeia. Procurorul de caz, Gheorghe Mihăilă, a declarat că autorul l-a lovit pe preot de două ori. „L-a lovit în tâmplă şi în inimă cu un cuţit. Avea cuţitul într-o pungă şi aşa a lovit, prin pungă. Înainte de asta i-a arătat nişte versete din Biblie preotului”, a explicat Mihăilă. Deşi medicii de pe ambulanţă au încercat să-i salveze viaţa, preotul a murit. „Când am ajuns, era în stop cardio-respirator, cu o plagă tăiată în zona inimii. L-am resuscitat timp de 50 de minute, fără succes însă”, a declarat medicul Simona Ionescu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea.

Preotul Tudor Marin era socrul liderului sindical Vasile Marica. Acesta a ajuns şi el de urgenţă la locul incidentului. Trupul neînsufleţit al parohului a fost depus în biserica pe care a renovat-o şi în care a slujit până şi-a găsit sfârşitul. Sute de focşăneni au trecut pragul bisericii duminică pentru a-şi lua rămas bun de la el. Ieri, Puşcoiu a fost dus de poliţişti la domiciliu pentru efectuarea unei percheziţii. La plecare, în huiduielile vecinilor, tânărul a spus că preotul Marin „era un fals preot”. „Nu era preot, era doar îmbrăcat în preot”, a strigat Florentin Puşcoiu.

Din apartament a fost ridicată o Biblie, hainele cu care a fost îmbrăcat în momentul comiterii crimei şi mai multe înscrisuri cu caracter religios. Tot ieri, criminalul a primit mandat de arest pentru o perioadă de 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-03

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova