2018-12-13 20:02


Cristian Burci îşi vinde firma de transport feroviar

 |  16:55
Cristian Burci îşi vinde firma de transport feroviar

Compania Grampet Services SA, controlată de omul de afaceri Stoica Gruia a notificat Consiliul Concurenţei în toamna anului trecut privind preluarea operatorului feroviar Servtrans, aflat în insolvenţă din 2011, conform economica.net.

Pe 10 noiembrie 2011, Grampet Services SA a notificat Consiliul Concurenţei privind cumpărărea unui numar de 186.667 acţiuni, reprezentând 99,99% din capitalul social al Servtrans Invest, companie care face parte dintr-un grup de firme controlat de omul de afaceri Cristian Burci. 

În luna martie a acestui an, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Grampet Services dobândeşte controlul direct asupra Servtrans Invest SA şi indirect asupra Servtrans Mentenance SA şi Servtrans Traverse SA, însă tranzacţia nu a fost definitivată.

Grampet Services face parte din grupul de firme Grampet, controlat de omul de afaceri Stoica Gruia, şi are o cifră de afaceri de peste 400 milioane de euro anual. Grampet  deţine pachete majoritare de acţiuni la GFR, Remar Paşcani, Reva Simeria, Bulgarian Railway Company, Train Hungary, Eurorail Ucraina.

Contract de 43 de milioane de euro

Recent, Servtrans Invest SA a încheiat cu BCR Leasing IFN SA un contract ce are ca obiect închirierea a 838 de vagoane de transport mărfuri pe calea ferată. Durata contractului este de 16 ani, iar valoarea este de 43 de milioane de euro.

“Cu cele 838 de vagoane închiriate, parcul rulant al Servtrans ajunge la 1.660 de vagoane şi 64 de locomotive ce ne permite o dezvoltare mai susţinută pe orizontală prin încheierea de noi contracte comerciale şi implicit creşterea profitabilităţii companiei ce va asigura sustenabilitatea unui plan de reorganizare”, a declarat avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar.

La sfârşitul anului 2010, Servtrans Invest avea 859 de salariaţi şi înregistra o pierdere de nouă milioane de euro, iar la sfârşitul anului trecut a realizat un profit din exploatare de 2,5 milioane de euro.

Servtrans a intrat în insolvenţă pe 15 iulie 2011.  La momentul deschiderii procedurii, compania avea datorii de peste 96 milioane de euro. Servtrans face parte din grupul de firme IRS controlate de omul de afaceri Cristi Burci, din care mai fac parte şi societăţile ASTRA Vagoane Arad, Meva SA, Romvag, ICIM, SIRV Mărăşeşti, International Railway Systems SA (societate mamă cu sediul în Luxemburg).

Administratorul judicar al Servtrans fost desemnat EURO Insol SPRL, deţinută de avocatul Remus Borza, care administrează active de peste 650 milioane de euro ce aparţin unor societati precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, World Trade Center, Plafar, Uztel, Institutul Naţional al Lemnului, Hotel Planet, Meridian Land, Real Power Construct.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: servtrans, vanzare, burci
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...