2017-01-23 23:05


Constantinescu, aviz negativ în Parlament

 |  19:47
Constantinescu, aviz negativ în Parlament

Cristian Constantinescu, fostul directorgeneralal Allianz-Ţiriac Asigurări, propus de PDL la şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a fost respins, luni seară, de membri din comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor. Din cei 39 de parlamentari care au fost prezenţi la şedinţă, 14 au votat în favoarea lui Cristian Constantinescu, iar 25 împotrivă. Chiar dacă în majoritatea sedinţelor comisiilor modalitatea de vot este deschisă, de această dată grupul parlamentar democrat-liberal a cerut ca votul să fie secret. Aşadar, votul parlamentarilor s-a desfăşurat cu ajutorul buletinelor de vot. Surse din PSD au spus că membri PDL ai comisiei au dorit ca totul să fie "secretizat" tocmai pentru a nu îi acorda lui Cristian Constantinescu voturile pentru a deveni preşedintele CSA.

Toate celelalte propuneri discutate în comisie au primit vot favorabil. Constantin Buzoianu, candidatul PDL pentru funcţia de vicepreşedinte a primit 32 de voturi pentru şi doar 7 împotrivă. Tot pentru funcţia de vicepreşedinte al CSA a fost validat şi candidatul propus de PSD, Tudor Baltă. Doru Frunzulică, candidatul UNPR, a fost votat de 36 de parlamentari pentru poziţia de membru.În cazul lui Constantin Buzoianu şi Tudor Baltă, mandatele lor au fost preelungite, ei fiind deja vicepreşedinţi în cadrul CSA.

Actuala preşedintă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, şi-a păstrat, pentru moment, funcţia, după votul de luni din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Discuţiile privind postul de conducere a CSA urmează să fie reluate marţi, 20 septembrie, în Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa, a spus că "cele trei propuneri se duc în plen - cele care au întrunit numărul de voturi şi propunerea pentru preşedinte nu, pentru că, în conformitate cu legea care reglementează activitatea acestei comisii. Comisia propune. Dacă nu există o propunere, ce să voteze plenul? Şi rămâne cine este în funcţie acum, aşa prevede legea. Până când se numeşte altă persoană, îşi continuă mandatul (actualul preşedinte al CSA - n.r)".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEMESI
19 Sep 2011

Cristian Constantinescu a fost atat de aproape de functia de presedinte al CSA cat un soricel acoperit cu baliga de a ramane in viata in timp ce este vanat de pisica. Dar daca nu a stiu sa se acopere complet cu c_ _ _ t!!! Acum va trebui sa recunoasca ca pana si un Buzoianu este mai bun decat un Patriarh. Sau decat un Balta. HAHAHAHA, Bergen Bir si Grigore D exulta acum. Se gandesc: ANAF este acelasi lucru cu FAN(A), dar scris invers?
BERGEN BIR
19 Sep 2011

M-am sifonat. Daca nu mai este CC presedinte, eu ce ma fac cu coroshbeatza asta de firma de colt de dorobanti pe care o conduc. "Regina" pleaca si ea la CC (Curtea de Conturi), raman cu ANAF-ul si DNA-ul pe cap. Cred ca ma urc in avion (sigur nu charter, ca ma "scapa" mustaciosul fara parasuta) si redevin pat (din ex-pat). Asta la vista Puta! Te quiero Rammstein!
PICTORUL
20 Sep 2011

Sigur nu a mintit cand a declarat ca nu si-a vandut actiunile. Dar nici salariul pe ultima luna nu si l-a incasat, ca nu i-au ramas bani sa-si cumpere o camasa mai de Doamne ajuta!, cu maneci lungi. S-a prezentat saracu' CC la costum si cu camasutza fara maneci. Acum ca nu a luat sefia, ramane si fara actiuni, si fara pensie. Dar prinde sigur mandatul de 24 de ore + 29 de zile.
CC
20 Sep 2011

Intrebare: Ce a declarat Cristian Constantinescu la iesirea din sala de audieri a comisiilor reunite ale Parlamentului? Raspuns: Angela, dragostea mea! HAHAHAHA
BIBILICA
20 Sep 2011

Lasati fratilor ca acum v-au inchis gura. O sa mearga piata asigurarilor ca pe roate , va dudui vorba lui Tariceanu, care a scos acest duduie din putul gandirii. Pana acum ne-a condus ASTRA si de acum incolo tot ASTRA . ASTRA LA VISTA !!!!!!!!!!!!!!
DOBRIN
20 Sep 2011

Lucrez in asigurari de peste 10 ani si speram in normalitate. Din cate vad aici comenteaza doar angajati AZT care ataca compania unde " lucreaza ". Folosesc ghilimele deoarece ei de fapt sunt " vai mama lor " . Mai bine luati o cazma si faceti ce ati invatat de unde va trageti, o brazda. :))))
Random image