2017-01-20 06:06

EVENIMENT


Cristian Diaconescu a trecut Prutul!

 |  20:05
Cristian Diaconescu a trecut Prutul!

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, i-a mulţumit personal ministrului român al afacerilor externe, Cristian Diaconescu, pentru decizia de a efectua prima vizită, ca nou şef al diplomaţiei României, la Chişinău.

Cei doi oficiali au inaugurat marţi anexa Secţiei consulare române din capitala Basarabiei. „În urma acestui proiect de modernizare – a afirmat ministrul Diaconescu - Secţia consulară de la Chişinău a devenit cel mai mare oficiu consular pe care îl are România”.

Perfecţionarea serviciilor consulare pe care le acordă Ministerul de Externe în Republica Moldova „este o atitudine naturală a autorităţilor de la Bucureşti, iar preocuparea noastră va continua în aşa fel încât serviciile diplomatice să fie în continuare la nivelul relaţiilor speciale excepţionale dintre cele două părţi”, a declarat Diaconescu.

Premierul Vlad Filat a remarcat că, datorită eforturilor României, concetăţenii săi vor beneficia de servicii consulare mai rapide şi de calitate: „Toate aceste lucruri se fac cu scopul de a oferi moldovenilor condiţii mai bune pentru obţinerea dreptului de a merge în România. Zi de zi sunt tot mai mulţi solicitanţi”.

Proiecte frăţeşti

Şedinţa comună a guvernelor Republicii Moldova şi României poate fi organizată la finalul lunii februarie sau la debutul lunii martie, a declarat ministrul Diaconescu, la conferinţa de presă susţinută împreună cu Iurie Leancă, omologul de la Chişinău.

Anterior va fi o reuniune pregătitoare pentru evaluarea proiectelor bilaterale, precum cele de interconexiune energetică, construcţie a unor poduri între România şi Republica Moldova, asistenţă pentru infrastructura unor drumuri.

Şeful diplomaţiei române a menţionat şi asistenţa ce va fi acordată pentru integrare europeană a celui de-al doilea stat românesc: „Dorim în acest moment să transmitem un semnal privind seriozitatea şi substanţa pe care vrem să o punem în relaţiile dintre R. Moldova şi România”.

Printr-o coincidenţă fericită, 10 suburbii din municipiul Chişinău şi 10 comune din judeţul Iaşi din România au semnat marţi, la Chişinău, protocoale de înfrăţire, miza fiind obţinerea de fonduri europene transfrontaliere, în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: Vlad Filat, Cristian Diaconescu, Iurie Leancă, Chişinău, Secţia consularăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image