2017-01-19 02:32

EVENIMENT


Cronica unei demisii aşteptate

 |  21:00
Cronica unei demisii aşteptate

Premierul Emil Boc a anunţat luni, 6 februarie 2012, demisia guvernului său. Emil Boc a condus Guvernul din 22.12.2008. Sunt în total 1.140 de zile. Adică 27.000 de ore. Adică 1.643.000 de minute. Adică aproape 99 milioane de secunde.

Emil Boc a convocat ieri-dimineaţă, pentru ora 10.15, o şedinţă de Guvern la Palatul Victoria.

Cu o seară înainte, ministrul turismului, Elena Udrea, declara la Realitatea TV: „În PDL există o stare de aşteptare, de agitaţie; nu mai putem amâna o decizie privind recredibilizarea”.

Surse din Guvern au declarat pentru agenţia Agerpres că, înainte de şedinţa de ieri, Emil Boc le-a spus unor apropiaţi din Guvern că urmează să-şi anunţe demisia.

În discursul său de la şedinţa de Guvern, Boc şi-a lăudat performanţa economică: „În 2011, după doi ani de cădere economică, România încheie anul cu una dintre cele mai mari creşteri din UE”.

Ora 10.30. Premierul Emil Boc declară public: „Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”.

Miniştrii Guvernului Boc aplaudă la final discursul premierului.

Emil Boc dă mâna cu fiecare dintre membrii Cabinetului său.

Ora 10.50. Preşedintele PNL, Crin Antonescu: „Demisia Guvernului Boc, o victorie a protestatarilor”.

Senatul comunică suspendarea şedinţei conducerii acestei Camere a Parlamentului.

Liderii PDL se strâng la sediul central pentru o şedinţă a BPN.

Ora 11.18. BBC anunţă că premierul României, Emil Boc, a demisionat din funcţie pe fondul protestelor cu privire la austeritate.

Ora 11.20. Preşedintele Băsescu anulează consultările cu partidele parlamentare pe tema Acrodului European şi transmite că va convoca, spre seară, o altă rundă de consultări pe tema desemnării unui nou premier.

Ora 11.30. Premierul Emil Boc depune demisia sa la cabinetul preşedintelui Traian Băsescu.

Ora 11.30. Elena Udrea declară: „Emil Boc va rămâne în istorie ca premierul care a reuşit să salveze România”.

Premierul Emil Boc afirmă la intrarea în sediul PDL că nu demisionează şi din funcţia de preşedinte al partidului, el fiind ales de Congres.

Ora 12.00. Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, este numit, de preşedintele Traian Băsescu, premier interimar.

Mai multe persoane semnalează că pe pagina oficială a twitter.com numele lui Emil Boc apare printre cele mai dezbătute din întreaga lume.

Ora 12.10. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declară: „Demisia lui Boc - un prim pas realist al unei solicitări din ultima perioadă”.

Ora 13.00. Liderii PSD s-au reunit într-o şedinţă pentru stabilirea mandatului cu care partidul merge la consultările de la ora 17.00. Printre cei sosiţi la sediul central al partidului este şi Ion Iliescu.

Ora 13.30. Şedinţa conducerii PDL se încheie, iar Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, afirmă că gestul lui Emil Boc de a demisiona este unul de responsabilitate de care foarte puţini oameni politici sunt în stare.

Sever Voinescu susţine că „vor fi schimbări semnificative” în structura viitorului guvern.

Liderii PDL ar susţine desemnarea unui premier tehocrat, după cum au declarat surse din partid pentru agenţia de presă Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: emil boc, cronica, demisieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image