2018-12-10 10:45


Csibi Barna, care ''l-a spânzurat'' simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Abrud la Bucureşti

 |  17:48
Csibi Barna, care ''l-a spânzurat'' simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Abrud la Bucureşti
Funcţionarul Direcţiei Generale aFinanţelor Publice Harghita Csibi Barna, care l-a "spânzurat"simbolic pe Avram Iancu, va fi detaşat de la Administraţia Financiară Abrud laAdministraţia Financiară a Sectorului 2 din Capitală.

PreşedinteleANAF, Sorin Blejnar, a emis, ieri, un ordin prin care începând cu data de 20aprilie încetează detaşarea funcţionarului public Csibi Barna, angajat alDirecţiei Generale a Finanţelor Publice, la DGFP Alba - AdministraţiaFinanţelor Publice a oraşului Abrud. "În perioada20 aprilie-20 septembrie 2011, Csibi Barna se detaşează la DGFP municipiul Bucureşti- Administraţia Finanţelor Publice Sector 2, serviciul evidenţă plătitoripersoane fizice, în funcţia publică de execuţie teritorială vacantă,conform Legii nr.188/1999 republicată, cu modificările şi completărileulterioare. În perioada detaşării, funcţionarul public beneficiază de toatedrepturile salariale aferente funcţiei publice deţinute şi de drepturile peperioada detaşării prevăzute de Legea nr. 188/1999 republicată", se aratăîn ordin. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că a decis să îldetaşeze la Bucureşti pe Csibi Barna pentru a fi mai aproape de Parchetul de pelângă ICCJ, având în vedere că s-a început deja procesul de urmărire penalăîmpotriva sa.

CsibiBarna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, asolicitat autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestarededicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (15 martie), menită să aducă înatenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimentelor din 1848-1849. În 14martie, el a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pecare "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat". Ulterior,Barna a fost detaşat pentru şase luni în Abrud, judeţul Alba,oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu.Csibi Barna a ajuns, în 21 martie, la sediul DGFP Alba din municipiul AlbaIulia, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei, după care aanunţat că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi că nu va merge la noul locde muncă. Directorul DGFP Alba a spus atunci că cererea lui Csibi Barna a fostacceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAFsituaţia angajatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...