2017-01-20 20:09

EVENIMENT


Csibi Barna, demis din funcţie de către Comisia de Disciplină a ANAF

 |  20:12
Csibi Barna, demis din funcţie de către Comisia de Disciplină a ANAF

Comisia de Disciplină din cadrul AgenţieiNaţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) a decis joi demiterea, pentruneprezentare la locul de muncă, a lui Csibi Barna, bărbatul din Miercurea Ciuccare l-a "spânzurat" pe Avram Iancu într-o piaţă din centruloraşului.

Decizia Comisiei de Disciplină, de demiteredin funcţie a lui Csibi Barna, a fost validată şi va fi semnată astăzi (joi,n.r.)sau mâine (vineri, n.r). Oficial, începând de mâine, acesta nu maieste funcţionar public", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Barna nu s-a prezentat în faţa Comisiei deDisciplină, cares-a întrunit ieri pentru a analiza situaţia sa.

În urmă cu o săptămână, preşedintele ANAF aanunţat că Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice(DGFP) a judeţului Harghita, a refuzat să se prezinte în Bucureşti, la noul locde muncă unde fusese detaşat, astfel încât a sesizat Comisia de Disciplină. Peste200 de militari în rezervă au protestat, miercuri, în faţa sediului ANAF,nemulţumiţi de atitudinea lui Csibi Barna, angajatul ANAF care l-a spânzuratsimbolic pe Avram Iancu.

Mutat cu serviciul de două ori

Aceasta este cea de-a doua Comisie de Disciplinăîntrunită în cazul lui Csibi Barna, prima având loc la finele lunii martie.Iniţial, Barna a fost mutat la Administraţia Finanţelor Publice a oraşuluiAbrud, judeţul Alba, pentru şase luni. Ulterior, s-a dispus mutarea laAdministraţia Finanţelor Publice Sector 2, însă Barna nu s-a prezentat laserviciu timp de o săptămână.

Funcţionarul a încălcat prevederile Legii nr.7/2004, republicată, privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, carestabileşte că printre principiile care guvernează conduita profesională afuncţionarilor publici se numără şi prioritatea interesului public, principiuconform căruia funcţionarii publici au îndatorirea de a considera interesulpublic mai presus decât interesul personal, în exercitarea funcţiei publice.Csibi Barna este şi cercetat penal pentru instigare la discriminare, după ce aspânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu în piaţa din centrul oraşuluiMiercurea Ciuc, pe 15 martie, când maghiarii au sărbătorit în mai multe oraşedin ţară Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Amendat cu 8.000 de lei

Din 2009 şi până acum, Csibi Barna a primittrei amenzi, de 8.000 de lei, pentru acţiunile controversate pe care le-aorganizat. Le-a contestat pe toate în instanţă şi a câştigat. Csibi Barna aanunţat public că doreşte o Constituţie a ţinutului Secuiesc şi înfiinţareaunei trupe paramilitare botezate "Plutonul Secuiesc". Pe 1 decembrie2009, la Cluj-Napoca, el a tulburat desfăşurarea manifestărilor, printr-oacţiune de "comemorare" a unei grupări paramilitare maghiare. Cuprimul dosar penal s-a ales în aprilie 2010, pentru constituirea uneiorganizaţii cu caracter fascist, rasist şi xenofob. Împreună cu doi prieteni, aamplasat la intrarea într-un supermarket o pancartă pe care scria "Să-ţifie ruşine, iar ai cumpărat de la evrei!".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image