2019-03-19 08:30


CSM a decis: Kovesi e NEVINOVATĂ în cazul anchetei alegerilor din 2009

 |  16:27
CSM a decis: Kovesi e NEVINOVATĂ în cazul anchetei alegerilor din 2009

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali CSM.

Pe 18 aprilie, Inspecţia Judiciară (IJ) anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru că a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta la comisie, scrie Agerpres.Potrivit IJ, acţiunea disciplinară a fost exercitată pentru manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, şi nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 literele a) şi ş) din Legea 303/2004."În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul-şef al DNA a încălcat dispoziţiile explicite ale deciziei Curţii Constituţionale nr. 611 din 3 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului României - Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din anul 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial şi de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei", arăta la acea dată IJ.De asemenea, IJ preciza că, prin poziţia publică a Laurei Kovesi manifestată ulterior deciziei Curţii Constituţionale, au fost afectate onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat cu consecinţa încălcării dispoziţiilor articolelor 4 alin. (1) şi 90 din Legea nr. 303/2004, art. 104 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, precum şi ale articolelor 7, 17, 18 şi 20 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

TAGURI: decizie, csm, kovesi, alegeri 2009
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Iul 2018

ha ha exact asa am scris si eu mai devreme..ce sa vezi coincidenta
COMISIA BORFASILOR
25 Iul 2018

Acea pseudo -comisie formata din analfabeti juridic gen plescoiANUS si niPULICEA avea ca scop denigrarea LCK si incasarea de bani publici de membrii comisiei in afara indemnizatiei de Șparlamentar. Toate comisiile inventate de mafia psd-alde au ca scop ROTUNJIREA VENITURILOR BORFASILOR. HUUU....!MIZERII UMANE !
@COMISIA......
25 Iul 2018

Corect....plagiatoarea stearpă nu este vinovată....ea este mai presus de orice lege....inclusiv cea a bunului simț....ea merita casa gratuita de peste 200mp plătită de noi ...( sa aibe unde sa profite de asp.ist) ..sa aibe masina specială securizată si paza spp tot di n banii pulimi...ea este îngerul întruchipat....AL IADULUI....a avut grija al de sus sa o lase stearpă pe acest pământ...ca si pe subordonații ei ....palmierul STERP
@@COMISIA
25 Iul 2018

Ai uitat sa-l treci la categoria sterpi si pe criminalul ion iliescu si pe tine sterp la minte si creer spalat de haznaua 3. Sigur esti un borfas infractor care ai furat ca drak-nea de la gura copiilor orfani sau ca licheaua a. nastase din banii romanilor.
ANONIM
26 Iul 2018

pui placa asta stricata ca a furat de la gura copiilor bai proasta pulii Nu a furat nimic niciodata Acolo totul a fost intre bombonica si angajatii ei Cum crezi ca s ar putea ca eu divortat sa ma duc la fosta si sa i propun o potlogarie bai minte proasta iar prejudiciul a fost platit de ea de ce ?Aranjamente securiste pentru al baga la puscarie nevinovat pentru ca alogenul sa si satisfaca poftele bolnaveToate aceste porcarii vad ca ii uneste si mai tare pe PSDisti iar voi fascistii curului va destramati ca niste tesaturi roase de molii si de rautate
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...