2019-03-19 04:52


UPDATE. CSM își alege noua conducere. Președintele Iohannis a fost prezent la ședință

 |  10:31
UPDATE. CSM își alege noua conducere. Președintele Iohannis a fost prezent la ședință

Presedintele Klaus Iohannis este prezent vineri dimineață la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, prima din acest an, in cadrul careia ar urma sa fie aleasa noua conducere a CSM.

UPDATE 12.45. "Anul 2017 a fost caracterizat în cadrul CSM printr-o activitate considerabilă şi printr-o bună conlucrare, în ciuda disputelor şi dezbaterilor care au avut loc, uneori mai aprinse. A fost caracterizat prin nişte provocări fără precedent. Am o experienţă în cadrul Ministerului Public, am urmărit de la înfiinţare Consiliul Superior al Magistraturii. Nu au fost provocări şi temeri în discuţie în faţa CSM de nivelul celor de anul trecut. Am putea spune că provocarea esenţială a fost cea legată de apărarea independenţei Justiţiei ca o valoare a culturii juridice, a societăţii româneşti şi a societăţii în Europa. A fost un moment în care s-a produs o testare a capacităţii magistraţilor de a înţelege, de a dezbate, de a procesa probleme de mare sensibilitate în cadrul Justiţiei române", a spus procurorul general Augustin Lazăr.

Ce a declarat mai important șeful statului la începutul ședinței (HotNews)

“Vreau sa felicit intreg CSM-ul, dar si conducerea pentru activitatea din anul 2017, un an foarte complicat, nu doar pentru CSM, ci un an foarte complicat politic pentru Romania. In acest context, doamna Ghena, va felicit pentru felul in care ati condus CSM in anul 2017. Cand am devenit presedinte, am promis ca voi urma un alt fel de a face politica, cu mai putine artificii si mai multe rezultate. Atunci am crezut ca anumite lucruri devin evidente cu timpul si nu mai trebuie spuse in fiecare an. Justitia in Romania este si trebuie sa ramana independenta. Eu, presedintele Romaniei, o sa fac orice imi sta in puterea constitutionala sa va ajut sa garantati independenta justitiei. Veti avea in mine un partener pe care va puteti baza.  Eu sunt foarte multumit de cum a stiut CSM-ul, si in 2017 si in anii dinainte, sa se implice pentru a garanta independenta justitiei. Am convingerea ca veti merge tot asa, pentru Romania nu exista alta cale. N-am crezut sa mai vad la televizor politicieni de diferite culori care sa spuna ca justitia in Romania trebuie sa isi faca de cap. Faptul ca se fac astfel de afirmatii in spatiul public trebuie sa ne dea de gandit foarte serios. Despre independenta justitiei nu se poate discuta, asta trebuie sa ramana si face parte din nucleul de baza al democratiei pe care vrem sa o construim in Romania, face parte din valorile UE si din arhitectura de baza a unui stat din secolul XXI. Avand in vedere ca avem in fruntea statului cateva persoane urmarite penal, condamnate penal, in conducerea statului, nu e de mirare. Am afirmat de cateva ori si o sa continui sa afirm, spre disperarea lor, ca asemenea persoane nu au ce cauta in fruntea statului. Dintr-un interes personal, ei vor fi tot timpul dispusi sa puna sub semnul intrebarii justitia. Sistemul constitutional este in asa fel construit incat accesul unor astfel de persoane la functii inalte in stat este permis. Sunt convins ca daca ne apucam vreodata sa rediscutam arhitectura constitutionala, principiul integritatii pentru astfel de functii trebuie inclus”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-05

TAGURI: sedinta, CSM, presedinte iohannis, alegeri, conducere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Ian 2018

sa ne explice justitia romana de ce nimeni nu a fost condamnat pentru fapte deosebit de grave incepand cu decembrie 1989 timp de 27de ani...si care sunt complicii din Justitie ai celor care au facut crime impotriva umanitatii si jefuirea Romaniei....sau varianta 2-sa modificati toate legile ca sa devina legal sa faci crime impotriva umanitatii in republica bananiera Teroristan-Tziganistan-Ciordistan cu capitala la Strehaia De ce emigratia care are peste 4milioane de romani fugiti din cauza mafiei PSD-FSN nu poate sa voteze?Cum e posibil sa ai un parlament votat de o minoritate sub 3milioane de alegatori???????????...cand se termina cu Statul Terorist FSN
LEVST.
05 Ian 2018

"Vreau sa felicit..."___-----___ tipic expresie a lui ceusescu, individul -actualul pres-edinte- nici macar din tiparele discursului nu poate iesi, daramite din gandire...In fapt el sufera-la zi- de spleen, ar pleca din nou prin Florida, Spania, etc., insa se apropie alegerile si cade bine sa fie vazut mai mult pe acasa...Oricum, el nu va intelege nimic la aceasta sedinta, probabil ca se va sfarsi cu un mic banchet, "felicitarile , masa si dansul ", vor avea loc la popota inaltilor judecatori, nota de plata va fi platita de pres-edintie(vorba vine!) adica din banii poporului...Daca nu i-au dat bani sa-si cumpere aeronava, macar niste chermeze mai acatarii sa-si poata permite...
ROMA
05 Ian 2018

aloo exista justitie in romania bai mutanti genetici?ghita popovociu mazare fugiti si judecatorii complici inca mai judeca?ce masuri a luat csm impotriva acestor judecatori corupti si incompetenti?bai romania este cea mai jalnica tara din lume unde nu exista justitie si infractorii sunt la conducerea tarii pe fata.judecatori vai mama lor.romania singura tara din lume unde mafia politica isi bate joc de popultatie prin taxe aberante inventate si unde presa promoveaza mafia si incompetenta.
MIKIM
05 Ian 2018

Un codrut si o kodruta iau justitia pe putza !
ANONIM
05 Ian 2018

Eu Iohannis ,sef de stat pus de servicii ca sa fiu manevrat ca o papusa pentru ca eu fiind hot si traficant de copii impreuna cu muierea mea deci eu pot fi santajat oricand De asta hamai fraze precum penali in fruntea statului pentru ca si eu sunt penal sadea Cei doi au dosare facute la ordinul" mieu " de catre''justitia libera'' pentru fapte inexistente trebue dati jos si pus unul ca PORTOCALA kODRUTA PLAGIATOAREA CAMELIA BOGDAN , MADAM gouset ,Sau cel mai bine este sa pun iar guvernul zero al lui bubosu In felul acesta tara va progresa indarat eu fiind ALOGEN DECI MARE Patrihot
ANONIM
05 Ian 2018

Individul asta ,cu cat insista in prostia lui despre ''penali'' despre care toata lumea stie ca sunt cu dosare fabricate cu atat ajuta mai mult sa fie dispretuit el si acolitii sai sTIM CINE ESTI DOMNULE iohannis ,ne crezi cretini?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...