2019-01-19 10:29


Cum a explicat IOHANNIS în SECUIME de ce nu e bună AUTONOMIA etnică. Ce variante sunt preferabile, în opinia sa

 |  13:50
Cum a explicat IOHANNIS în SECUIME de ce nu e bună AUTONOMIA etnică. Ce variante sunt preferabile, în opinia sa

"Descentralizarea este obligatorie, regionalizarea este de dorit, dar numai dacă duce la modernizarea administrației, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea", a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Secuime.

"Există trei teme politice la care cred că vă așteptați să mă refer - descentralizarea, regionalizarea și autonomia. România are mare nevoie de creștere economică și de modernizarea administrației. În lumina acestor obiective cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleșii locali știu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea și trebuie să dispună de instrumentele necesare pentru a acționa în interesul local. Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în așa fel încât să ducă la modernizarea administrației, pentru a fi mai eficientă în interesul cetățeanului și dacă duce la crearea de noi locuri de muncă prin creștere economică. Autonomia locală și regională, așa cum tocmai le-am deschis, ajută. Dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european, unde chiar se recomandă, în cazul unei regionalizări, să nu se realizeze delimitarea regională de linia de limitare etnică", a declarat șeful statului, la Consiliul Județean Harghita, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, proiectele comunitare reușite la nivelul Harghitei și Covasnei confirmă importanța esențială de care depinde binele întregii țări. "Că doar împreună putem să construim o România prosperă", a argumentat președintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-18

TAGURI: iohannis, secuime, autonomia etnica, descentralizare, regionalizare, presedinte, harghita, covasna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MURES
19 Iul 2017

nici o deosebire intre el si hoarda de secuii duce-s-ar toti in cele patru vanturi de unde au venit
Random imageUltimele stiri

loading...