2018-12-13 08:26


Cum a prins DNA o primăriță PSD după al patrulea mandat

 |  21:46
Cum a prins DNA o primăriță PSD după al patrulea mandat

Veronica Donţu, primar PSD al comunei băcăuane Tamaşi, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă agravată. Ea se află la cel de-al patrulea mandat de edil.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar a mai fost deferit justiţiei, sub aceeaşi acuzaţie, Florin Tătaru, inspector superior în cadrul Primăriei Tamaşi.

"În cursul anului 2009, inculpaţii Donţu Veronica (...) şi Tătaru Florin, profitând de calităţile lor de preşedinte, respectiv membru al comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, au încălcat dispoziţiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate şi au întocmit mai multe documente care au stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pentru suprafaţa de 17,74 ha, suprafaţă care în fapt era proprietatea unei societăţi comerciale. Concret, în perioada 1991 - 2005, moştenitorii de drept ai unui teren au făcut nenumărate demersuri legale pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv, în acest sens fiind purtate mai multe discuţii cu primarii localităţii, printre care şi Donţu Veronica", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Veronicăi Donţu i s-a transmis faptul că moştenitorii sunt dispuşi să vândă terenul ce le-ar fi fost retrocedat, în cazul în care le va găsi un cumpărător. În primăvara anului 2009, primăriţa le-a comunicat moştenitorilor că poate să le reconstituie dreptul de proprietate pentru o suprafaţă de 17 hectare de teren, pentru care a şi găsit un cumpărător dispus să le ofere suma de 65.000 de lei, preţ cu care oamenii au fost de acord.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-08

TAGURI: dna, primar psd, veronica dontu, abuz in serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Mai 2017

Analfabetii din acea comuna DE CE AU VOTAT-O PATRU MANDATE ?
Random imageUltimele stiri


loading...