2019-01-23 09:31


Curtea Supremă SESIZEAZĂ CCR după adoptarea Codului de Procedură Penală

 |  18:15
Curtea Supremă SESIZEAZĂ CCR după adoptarea Codului de Procedură Penală

În cadrul Secțiunilor Unite ale Înalte Curți de Casație și Justiție, judecătorii au decis sesizarea Curții Constituționale privind neconstituționalitatea modificărilor la codul de procedură penală, adoptate în Parlament luni seară.

Nu este primul caz în care Curtea Supremă contestă inițiativele legislative ale majorității PSD-ALDE. Judecătorii au sesizat CCR și privind cele trei ale justiției. Sesizările acestora au fost admise parțial de către CCR, proiectele revenind pentru punerea în acord cu decizia CCR în Parlament.

PNL și USR au anunțat la rândul lor că vor ataca modificările la codul de procedură penală la Curtea Constituțională.

Dan Barna a spus că, de luni, România a devenit un „rai al infractorilor”, în care femeile violate vor fi nevoite să dea declaraţii privindu-i în ochi pe agresorii lor, iar dacă cineva face evaziune fiscală sau spălare de bani, „este liber să plece în Costa Rica”, pentru că autorităţile nu îl vor mai putea aresta preventiv. 

Și președintele României, Klaus Iohannis, a criticat demersul puterii. Șeful statului a declarat, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, că încercarea de modificare a codurilor penale este „inadmisibilă” și a anunțat că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-19

TAGURI: iccj, curtea suprema, codul de procedura penala, sesizare, ccr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTITIE
19 Iun 2018

este constitutional sa dai legi pentru un infractor periculos numit dragnea liviu?nu este infractiune?
CCR WC
19 Iun 2018

ccr wc sluga infractorilor.sluga infractorului dragnea liviu dintr-o comuna jud teleorman un nimeni de altfel.ccr wc desfiintata.de ce iohannis nu revoca pe lazaroiu ceausescu pentru ca este expirat?judecatorii slugi sunt de vina ca acest dement dragnea liviu este in libertate.pai ce rost mai au procurorii si judecatorii cand infractorii se psa pe ei si fac legi in parlament.nu exista o tara in lume cu asa ceva.
TRADATORI DE TARA
19 Iun 2018

BA DAR MULTI GINDITORI SI CURTI , MAGISTRATI , JUDE CARE TAIE FRUNZE LA CIINI ,MINISTRI , COMISI SI PRESURI DE FACUT LEGI . SI TOTI LUATI DIN CITE 7 LOCURI , PENSI , SALARI SI DOCTORATE BABAME DIN BANI PROSTILOR
ALENNA ALISON
26 Iun 2018

Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea încă mai bate pentru el. Am crezut în el și mi-a pregătit un soț   ma sunat exact când doctorul ODUMODU saicompelld. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou pentru ultimele 9 guri. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Emil: drodumodusolutions@gmail.com
Random imageUltimele stiri

loading...