2017-01-21 04:04

EVENIMENT


Curţile de Apel, aglomerate cu furturi din buzunare. Legea micii reforme a lui Predoiu blochează judecarea cauzelor de mare criminalitate şi de corupţie

 |  17:43
Curţile de Apel, aglomerate cu furturi din buzunare. Legea micii reforme a lui Predoiu blochează judecarea cauzelor de mare criminalitate şi de corupţie
Activitatea judecătorilor de la Curţile de Apel esteinvadată de cauzele mărunte, care au fost luate din competenţa tribunalelor şiatribuită lor. După ce au muncit ani în şir să obţină gradul şi statutulprofesional de magistrat la Curtea de Apel, judecătorii soluţioneză acumcauzele de furturi din buzunare, furturi de mâncare, parfumuri şi carcase detelefoane din supermarketuri.

Cele mai multe cauze aflate pe listele de judecată de la Curteade Apel Bucureşti sunt de furt. Judecătorii care au muncit ani la rând săobţină statutul profesional al magistraţilor de Curţi de Apel sunt acumobligaţi să soluţioneze cauzele aflate până nu de mult în competenţatribunalelor. Judecătorul Daniel Grădinaru, purtător de cuvânt la Curtea deApel Bucureşti, ne-a declarat că acest lucru se datorează dispoziţiilor din Legeamicii reforme. „Mă întrebaţi de cauzele mărunte? De ele ne ocupăm zilnic. Nis-a atribuit competenţa să le judecăm, după ce au fost luate de pe rolul tribunalelor.Vă rog să observaţi, pe listele de şedinţe cele mai multe cazuri sunt de furt.Judecăm furtul din buzunare, mai ales din marile magazine, mall-uri, unde sefură mâncare, parfumuri, carcase de telefoane. Suntem la Curtea de Apel, unde avemşi cazurile cele mai complexe de corupţie, de criminalitate organizată, carestau în termene lungi, nesoluţionate, în vreme ce noi judecăm furturile!”, ne-adeclarat judecătorul Grădinaru.

DIICOT şi DNA, lăsate la urmă

Cum încarcă rolul instanţelor de apel asemenea cazuri sepoate înţelege şi din intervalele foarte mari dintre termenele de judecată.Astfel, s-a ajuns în situaţia în care cauzele de mare criminalitatea,instrumentate de DIICOT şi DNA, săfie judecate cu întârziere. „Dacă eşti ocupat să judeci, de exemplu, cazurilede conducere fără permis, soluţionate la judecătorii în primă instanţă, sigurcă nu ai cum să judeci mai repede cazurile complexe, ale căror termene desoluţionare sunt împinse în termene lungi, de câteva luni. Au fost luate dincompetenţa tribunalelor şi aduse la Curţile de Apel fără să se facă mai întâiun studiu de impact, să vedem ce se întâmplă dacă modificăm competenţa. Domnul ministruCătălin Predoiu critică activitatea judecătorilor, ne-a criticat la bilanţulactivităţii pe anul 2010. Efectele Legii micii reforme nu au fost însăprevăzute, iar acum nu se vorbeşte despre consecinţele acestea, sunt criticaţi,în schimb, magistraţii”, ne-a mai spus judecătorul Daniel Grădinaru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
25 Iul 2011

ALOO !EUROPA! INFRIGEMENT PE JUSTITIE !HELP !

Adauga un comentariu

Random image