2019-03-26 00:21


CUTREMUR în justiție: Parlamentul cere MĂSURI împotriva procurorului general

 |  19:20
CUTREMUR în justiție: Parlamentul cere MĂSURI împotriva procurorului general

Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009 solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să "uzeze de autoritatea sa pentru a debloca situația gravă apărută în urma refuzului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de a pune la dispoziția Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului nr. 213/P/2017". Comisia îi cere ministrului să demareze un control la Ministerul Public şi să sesizeze Inspecţia judiciară.

"Reamintim că Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr, a refuzat cererea Comisiei de anchetă prin adresa nr.1792/C/2017 din data 14.07.2017 interpretând în mod eronat prevederi din Codul de procedură penală, Constituție și decizii ale CCR. Comisia parlamentară de anchetă a revenit cu o nouă solicitare demontând juridic toate motivele invocate de acesta. De asemenea, în loc să ”colaboreze în realizarea anchetei parlamentare” așa cum stabilește Decizia Curții Constituționale nr. 430/2017 la pct. 35, domnul Augustin Lazăr a emis 2 postări pe pagina de Facebook a Ministerului Public și un comunicat de presă în care își arogă atribuții ale Curții Constituționale încălcând două decizii ale acestei instituții, respectiv Decizia nr. 428/2017 și 430/2017. În plus, Procurorul General solicită CSM ca la rândul său să exercite atribuții care îi revin Curții Constituționale și să încalce deciziile amintite mai sus. Comisia parlamentară a solicitat CSM să respingă solicitările domnului Augustin Lazăr, lucru care s-a și întâmplat, Consiliul Superior al Magistraturii respingând TOATE solicitările Procurorului General", afirmă preşedintele comisiei, Oana Florea.

Potrivit comisiei, Augustin Lazăr, în exercitarea funcției de procuror general, persistă în a refuza solicitarea Comisiei, încălcând:

- principiul cooperării loiale dintre instituții;

- principiul loialității față de Constituție;

- Art. 1 alin.(5) din Constituţie: ”În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”

- Art. 61 alin.(1) din Constituţie: ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”

- Art. 54 alin.(2) din Constituţie:”Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege”

- Art. 131 alin.(1) din Constituţie: ”În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.”

- Deciziile Curții Constiționale nr 411, 428 și 430/2017

"Ținând cont de toate aceste aspecte și în situația în care se consideră că trebuie să se limiteze la rolul ministrului Justiției precis ”trasat prin legile speciale care reglementează statutul magistraţilor şi organizarea judiciară”, rol enunțat chiar de către domnul Tudorel Toader în adresa nr. 4/60514/2017, înregistrată la Comisia specială de anchetă cu nr. 4C-30/51 din 04/08/2017, SOLICITĂM MINISTRULUI JUSTIȚIEI:

1. Să inițieze ”in extremis” exercitarea unui control care să vizeze modul de îndeplinire de către domnul Augustin Lazăr a atribuţiilor sale de serviciu, în calitate de Procuror General.

2. Conform art.44 alin.(4) coroborat cu art.45 alin.(1), în calitate de titular al acțiunii disciplinare să sesizeze Inspecția Judiciară în legătură cu exercitarea de către domnul Augustin Lazăr a funcției de Procuror General", se mai arată în comunicatul comisiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-11

TAGURI: parlament, comisie de ancheta, tudorel toader, parchetul general, ministerul public, sesizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LAZAR PE ARATURA
12 Aug 2017

Acest porc nesimtit va da socoteala acest lazar cu capul ca zarzarea
ANONYMOUS
12 Aug 2017

JUST !
ROMANIA TREZESTE-TE
12 Aug 2017

DACA Parlamentul cere MĂSURI împotriva procurorului general al RO in baza BAGABONTELELOR elaborate de Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009, SUBIECT BANDITESC PROVOCAT DE MAFIOTII, Dan ANDRONI si Izmenarul Oprea, pentru a-l spala pe repetentul natiunii semidoctul DREAK-NEA CARE LA RANDUL SAU SA-I SCAPE DE DOSARE PE puscariabilii ANDRONIC, IZMENARUL national, etc, atunci exista motive ca PRLAMENTUL SA FIE DIZOLVAT procedural sau cu CIOMAGU cat mai curand posibil.
DRACULA PARK
12 Aug 2017

CORECT............ANTICIPATE..........BYE BYE PORCILOR
ROMANIA TREZESTE-TE
13 Aug 2017

Dupa 1989 Romania a fost capturata de de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA NATIONALA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. LEGILE IN RO AU FOST ELABORATE DE BANDITII POLITRUCI ,nu in interesul general sau NATIONAL cum spunea IZMENARUL Oprea, ci in favoarea HOTILOR. Singura solutie pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc). Toate aceste anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei. Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA! Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece a organizat mineriadele pentru reprimarea opozantilor si ingroparea Ro! Prin rezolvarea dosarelor “privatizarilor frauduloase” se va constata ca ROMANIA A FOST JEFUITA CU SUTE DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ESCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...