2017-01-20 18:07

EVENIMENT


„Dacia is back”, mesaj scris pe gardul Ambasadei Ungariei la Bucureşti

 |  20:06
„Dacia is back”, mesaj scris pe gardul Ambasadei Ungariei la Bucureşti

Mai multe însemne jignitoare au fostscrise cu vopsea pe gardul Amabasadei Ungariei din Bucureşti, iar PoliţiaSectorului 2 face cercetări, fiind sesizat şi Parchetul.

În noaptea de duminică spre luni,persoane necunoscute deocamdată au scris cu spray cu vopsea pe gardul AmbasadeiUngariei la Bucureşti, situată pe strada Dimitrie Gerotă nr. 63-65 din sectorul2 mesaje jignitoare precum “M**e Ungaria”, “Dacia is back” şi câteva svastici.Descoperirea a fost făcută de un echipaj al Jandarmeriei Bucureşti, la ora7.50, cu ocazia patrulării şi a fost anunţat Dispeceratul 112. Surse din rândulanchetatorilor care cercetează acest eveniment spun că inscripţiile au fostfăcute în intervalul orar 4.00-7.50.

În momentul de faţă se fac cercetări pentrua se stabili dacă însemnele intră sub incidenţa OUG 31/2002, privindinterzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofobşi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiunicontra păcii şi a omenirii.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti,Füzes Oszkár, a declarat că incidentul de la sediul misiunii diplomatice esteizolat, nu caracterizează relaţiile dintre cele două ţări şi nu trebuie să i seacorde mare importanţă.

Consilierul din cadrul AmbasadeiUngariei, Balasz Adam, a precizat că în faţa clădirii sunt gardieni doar întimpul zilei, nu şi noaptea. El a precizat că firma care asigură securitateaambasadei este G4S.

Ministerul Afacerilor Externe condamnăferm actul de vandalism comis asupra Ambasadei Ungariei la Bucureşti, considerând că acest act de vandalism esteunul izolat, neconform cu stadiul şi spiritul relaţiilor bilateraleromâno-ungare.

Incidentul survine recentei ştiridifuzate de presa maghiară privind refuzul Ungariei de a accepta aderareaRomâniei la spaţiul Schengen, citându-l pe ministrul ungar de interne.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image