2019-05-21 20:18


DĂNCILĂ ordonă, TOADER execută

 |  22:18
DĂNCILĂ ordonă, TOADER execută

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat "desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului", iar imediat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a conformat.

Demersul prim-ministrului survine ca urmare "a interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcţionarea României ca stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, precum şi poziţia oficială exprimata astăzi de Administraţia Prezidenţială". "Solicitarea prim-ministrului se bazează pe prevederile legale potrivit cărora 'se interzice clasificarea ca secrete de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, restrângerii ilegale a exerciţiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezării altor interese legitime'", se arată într-un comunicat al Guvernului. Totodată, Guvernul informează că, potrivit legii, "desecretizarea sau trecerea la un alt nivel de secretizare a informaţiilor secrete de stat se realizează de împuterniciţii şi funcţionarii superiori abilitaţi prin lege să atribuie niveluri de secretizare, cu avizul prealabil al instituţiilor care coordonează şi controlul măsurilor privitoare la protecţia informaţiilor clasificate". "În situaţia protocoalelor de colaborare între SRI şi alte instituţii ale statului, persoanele care au dreptul să declasifice respectivele informaţii sunt conducătorii instituţiilor semnatare, care, în speţă, au şi calitatea de autoritate desemnată de securitate. Potrivit art.14 din Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, CSAT asigură coordonarea, la nivel naţional, a tuturor programelor de protecţie a informaţiilor clasificate", se mai arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri seară, la Antena 3, că luni dimineaţă va cere Ministerului Public desecretizarea protocolului cu Serviciul Român de Informaţii.

"Voi vedea care va fi solicitarea doamnei prim-ministru şi, dacă nu acoperă şi solicitarea către Ministerul Public, în limitele competenţelor mele legale date de art 132 din Constituţie, care spune că procurorii îşi desfăşoară acivitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei - nu cum greşit a spus cineva sub controlul ministrului Justiţiei - eu, în calitate de ministru al Justiţiei, luni la prima oră voi solicita Ministerului Public desecretizarea protocolului cu SRI", a declarat ministrul Justiţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-17

TAGURI: dancila, toader, desecretizare protocoale, sri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
16 Mar 2018

"docila stranuta,/ docilul-milog, executa"... Trebuie sa stie ei ceca, ce le-ar mai aduce ceva apa la moara, poate il au in carlig chiar pe iohanis-balena, pana la urma nu strica sa se termine cu aceste secrete, care sunt secrete ale borfasilor si nu ale interesului national...
FANE DE LA IMPINS VAGOANE
17 Mar 2018

VACA VASILICA DOCILA DA ORDINE BOULUI TUDOREL , CEL PLIN DE BUBOAIE SCIRBOASE PE MUIAN , ALT SCANDAL LA ORIZONT . ANIMALELE ASTEA DIN GUVERN SE MAI OCUPA SI DE GUVERNARE ??? NIMIC DESPRE AUTOSTRAZI , SPITALE , EDUCATIE ??? M-A FECALIZEZ PE PROGRAMUL LOR DE GUVERNARE SI PE CEI CRE L-AU SCRIS . DOAR CIRC SI NIMIC ALTCEVA .
ANONIM
18 Mar 2018

http://www.trezirealarealitate.ro/2018/03/alerta-puternic-seic-din-abu-dhabi-aproape-de-a-prelua-insula-mare-a-brailei/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
Random imageUltimele stiri


STARBAG