2018-12-15 23:13


Daniel Dragomir, ACUZAŢII GRAVE în dosarul Black Cube: Ancheta a pornit de la sesizarea lui Pahonţu

 |  15:13
Daniel Dragomir, ACUZAŢII GRAVE în dosarul Black Cube: Ancheta a pornit de la sesizarea lui Pahonţu

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a dat declaraţii, vineri, la DIICOT în dosarul "Black Cube", precizând că săptămâna viitoare va informa Inspecţia Judiciară şi pe ministrul Justiţiei referitor la modul abuziv în care a început dosarul, respectiv la sesizarea şefului SPP, Lucian Pahonţu.

"Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată şi toată lumea are acces la dosar. Şi acolo veţi vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi şi domnul Pahonţu, cum s-a sesizat domnul Pahonţu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (...) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecţia Judiciară cât şi, direct, ministrul Justiţiei cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar şi mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informaţii, ilegală şi neconstituţională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări şi a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonţu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar", a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DIICOT, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi de abuz în serviciu în această cauză, precizând că aceasta ar fi cerut protecţia Serviciului de Pază de Protecţie pentru tatăl său, potrivit Mediafax.

"Doamna Kovesi a comis un abuz în serviciu, i-a solicitat domnului Pahonţu întreprinderea unor măsuri în ceea ce-l priveşte pe tatăl domniei sale, care din punctul meu de vedere, sunt ilegale. Eu din câte ştiu, tatăl doamnei Kovesi nu beneficia de protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie. Dar acum, dacă domnul Pahonţu îi dă şofer domnului Turturică să-l ducă cu maşina când i se carnetul câte o lună, două , pe banii statului, pe banii SPP, poate că şi tatăl doamnei Kovesi beneficia de acelaşi gen de protecţie", a completat Dragomir, care a mai spus că, în aprilie anul trecut, a depus o cerere de reaudiere a procurorului-şef DNA în acest dosar, dar că DIICOT nu a făcut nimic până acum.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că şeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar.

"Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului şef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupţie în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iaşi. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca aşa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coţcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupţie la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la nişte sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iaşi, în dosare DIICOT", a arătat fostul ofiţer SRI.

El a mai spus că, în cadrul declaraţiei date, a solicitat ca procurorii DIICOT să ceară poliţiei isrealiene să precizeze cu cine a discutat Meir Dagan în acea perioadă şi cu cine a luat legătura în România, de câte ori au fost emisarii Laurei Codruţa Kovesi în Israel să ia legătura cu compania Black Cube, cine sunt aceştia şi ce s-a negociat cu compania Black Cube din partea Laurei Codruţa Kovesi.

Daniel Dragomir a mai declarat că, în acest caz, i-a fost prelungită măsura controlului judiciar. Totodată, el susţine că s-a aflat sub un mandat strict de supraveghere încă de când a părăsit arestul şi că a aflat acest lucru după ce procurorii ar fi "lăsat" o copie a mandatului la dosar.

Declaraţia fostului ofiţer SRI la DIICOT vine după ce procurorul-şef al structurii, Daniel Horodniceanu, a anunţat, la bilanţ, că atât timp cât instituţia pe care o conduce nu va avea "colaborarea unui anume inculpat din dosar, lucrurile se vor opri la acel inculpat, Daniel Dragomir."

Daniel Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost şi arestat preventiv, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-09

TAGURI: daniel dragomir, black cube, lucian pahontu
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
10 Feb 2018

RO STAT MFIOT. Italia afost si este PUI pe langa BESTIILE BALCANICE din RO......................
STAU ȘI MĂ GÂNDESC:
11 Feb 2018

Dezvăluiri, dezvăluri peste dezvăluiri și....TOT DEGEABA! Procuratura, Justiția își fac somnul de frumusețe! Ce dracu se-ntâmplă domnule cu instituțiile-astea? Sunt anchilozate, drogate, prostite sau ȘANTAJATE?! De fapt, nu-și fac somnul de frumusețe...ABSENȚA aproape 100% în astfel de dosare, INDOLENȚA, NEIMPLICAREA LOR face ca ”somnul” lor să nască (alți) monștrii (politici sau nu....) , ce se-nmulțesc în progresie geometrică! Și-atunci, cum să nu moară românul de oftică, pe lângă multe altele, ca efect/produs al gândirismului diabolic sau inexistent al măgarilor, derbedeilor, interlopilor din Parlamentul rușinii naționale?
@PORCUL GRAS DRAGOMIR
12 Feb 2018

CIT AI FOST IN SRI NU AI AVUT NIMIC DE RECLAMAT . DUPA CE TE-AU DAT AFARA CU SUTURI IN CUR , TE-AI TREZIT CA AI FOST MARTOR LA O GRAMADA DE ABUZURI . DE AIA $ 400.000 CARE I-AI PASAT LUI MATA , NU AI NIMIC DE RECLAMAT BAI PORCULE TURNATOR ???
Random image



Ultimele stiri






loading...