2018-12-17 12:10


Daniel Constantin: Regret că nu am reuşit să transfer Pădurile la MADR

 |  16:52
Daniel Constantin: Regret că nu am reuşit să transfer Pădurile la MADR

Ministrul propus la Agricultură, Daniel Constantin, spune că regretă faprtul că nu a reuşit să transfere Pădurile de la Ministerul Mediului către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deoarece împădurirea terenurilor agricole nu poate fi eficientă în formula actuală.

“Vreau să îmi exprim regretul faţă de faptul că pădurile nu au venit la Ministerul Agriculturii deşi acesta este un semn că acest guvern este deschis căre societatea civilă, către ONG-uri. Cred că singura dorinţă pentru care vreau să avem pădurile la MADR este legată de faptul că măsura de împădurire a terenurilor agricole, de înfiinţare a perdelelor forestiere, de care avem nevoie pentru a proteja pădurile, nu o putem aborda eficient. Sper însă să facem acest lucru printr-o colaborare cu Ministerul Mediului”, a declarat Constantin.

În ceea ce priveşte Oficiul de Cadastru, Daniel Constantin consideră că acesta va intra în subordinea premierului, care a înţeles importanţa cadastrului pentru fermieri.

Deşi reprezentanţii viitorului guvern doreau o revenire a pădurilor la MADR, premierul desemnat Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că a decis, în urma unor discuţii cu organizaţiile neguvernamentale de mediu, să nu mai transfere Pădurile de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii. “Din punct de vedere structural, am înţeles solicitările pe care mi le-au adresat organizaţiile neguvernamentale de protecţie a mediului şi ştiţi că sunt foarte sensibil la ceea ce spun organizaţiile din zona mediului, şi am revenit asupra deciziei de a transfera de la portofoliul Mediului la portofoliul Agriculturii, zona pădurilor. Pădurile rămân la Mediu, mi-au explicat cei de la ONG-uri şi am înţeles de ce trebuie să fie acolo şi de ce, din punct de vedere european, aceasta este soluţia”, a spus Ponta.

RNP-Romsilva, care administrează 3,5 milioane hectare de pădure proprietatea statului şi aproape un milion de hectare de pădure din proprietate privată, a fost până în 2010 sub autoritatea Ministerului Agriculturii, ulterior trecând sub autoritatea Ministerului Mediului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: Paduri, ministerul_agriculturii, daniel_constantin, agricultura
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...