2017-01-19 06:43

EVENIMENT


Daniel Funeriu, reclamat la Boc

 |  21:00
Daniel Funeriu, reclamat la Boc

Deputaţii din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor l-au reclamat ieri primului-ministru pe Daniel Funeriu pe motiv că acesta din urmă se fereşte să răspundă în faţa comisiei pentru unele petiţii venite pe adresa acesteia.

Ion Stan, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, a decis ieri să îi ceară premierului Emil Boc să îl aducă la ordine pe ministrul educaţiei, care de jumătate de an se fofilează sub diverse motive să compară în faţa parlamentarilor din comisie. Funeriu ar fi trebuit să îi lămurească ieri pe deputaţi ce se întâmplă cu sute de persoane care au absolvit la una dintre secţiile Universităţii „Spiru Haret” şi care au rămas fără diplome şi nu îşi pot susţine masteratele. Este cazul Eugeniei Geampalia, absolventă a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, care a trimis un memoriu pe această temă Comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor. Unul dintre vicepreşedinţii comisiei spunea ieri că zeci de astfel de absolvenţi cu situaţii incerte au avut câştig de cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alte sute de procese fiind pe rol.

O altă cauză pentru care Daniel Funeriu a fost chemat să dea lămuriri este legată de situaţia plăţilor neefectuate de ani întregi către firmele care au renovat şcoli, cămine studenţeşti sau alte obiective ce ţin de Ministerul Educaţiei. Astfel, societăţi din Suceava, Buzău, Maramureş, dar şi din alte judeţe au reclamat comisiei că au ajuns în stare de faliment după ce au făcut renovările pe cheltuială proprie sau pe baza unor împrumuturi bancare, fără a primi ulterior banii de la Ministerul Educaţiei.

Ieri, chiar când era aşteptat la Comisa de abuzuri, Daniel Funeriu i-a îndrumat pe deputaţi să se consulte cu nişte directori din cadrul Direcţiei de Relaţii cu Parlamentul din cadrul Ministerului Educaţiei asupra agendei ministrului, ceea ce i-a înfuriat pe parlamentari.

Supăraţi pe atitudinea acestuia, care nu răspunde nici măcar la telefoane şi anunţa prin şefa de cabinet că nu vine la comisie cu doar câteva ore înainte de şedinţă, deputaţii au decis ca la următoarea abatere a ministrului să depună o plângere penală împotriva acestuia. Deputaţii susţin că Funeriu se face vinovat de încălcarea articolului 111 din Constituţia României care precizează obligativitatea miniştrilor de a răspunde controlului parlamentar atunci când sunt solicitaţi să facă acest lucru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-25

TAGURI: Funeriu reclamatii, diplome, Spiru Haret, plati contracte cu statulComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image