2017-01-25 03:28


Dată afară pentru că a vorbit la tv

 |  21:00
Dată afară pentru că a vorbit la tv

Cine nu vorbeşte, nu vede şi tace, trăieşte o mie de ani în pace, spune o vorbă a clanurilor siciliene valabilă şi pe la noi. Este şi cazul unei angajate de la Biroul de relaţii publice şi comunicare al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) Viorica Niculescu, dată afară din serviciu după ce a vorbit la televizor în cazul bebeluşilor decedaţi în incendiul produs în luna august, anul trecut, la Maternitatea Giuleşti.

La mijlocul lunii august 2010, întreaga ţară era zguduită de imensa tragedie produsă la Maternitatea Giuleşti din Capitală, unde, în urma unui incendiu, şase bebeluşi au decedat. Au urmat clipe în care autorităţile păreau prinse de panică şi nimeni nu avea curaj să iasă cu declaraţii care să lămurească cele întâmplate, sau să ofere minime date presei. Viorica Niculescu, angajată a fostului Serviciu de relaţii publice şi comunicare, actual Birou de relaţii cu publicul, a avut acest curaj şi a apărut oferind câteva informaţii la posturile de ştiri. Acest curaj a fost catalogat de conducerea instituţiei drept tupeu şi respectiva a început să sufere tot felul de şicane din partea şefilor. Pentru început, a fost întrebată dacă este purtător de cuvânt la Spitalul Malaxa, de unde oferise câteva detalii în acelaşi caz al bebeluşilor evacuaţi, în urma incendiului, la alte spitale. Şi nu doar întrebată, ci chiar s-a mers până acolo încât a fost acuzată de incompatibilitate şi conflict de interese, deşi a adus acte de unde reieşea clar că nu a lucrat vreodată pe vreo funcţie la Malaxa, nici chiar ca purtător de cuvânt. S-a încercat aceeaşi schemă, numai că de data aceasta spitalul nu se numea Malaxa, ci Spitalul Clinic „Sfânta Maria“.  Şi de aici a venit confirmarea că nu a lucrat vreodată Viorica Nicolescu. În disperare de cauză, şefa Direcţiei de resurse umane, Doina Buzi, a primit “o anonimă semnată” de o persoană inventată, de la o adresă de e-mail ce se poate concepe în două minute. Pe baza anonimei, conducerea DSPMB şi-a văzut visul cu ochii şi încearcă din răsputeri să o concedieze pe cea care s-a trezit vorbind neîntrebată la televizor. Ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit zilele trecute un memoriu prin care este sesizat asupra celor de mai sus, dar şi asupra modului cel puţin dubios în care se fac angajările la DSPMB, sau a altor nereguli din această instituţie.

Viorica Nicolescu îşi caută dreptatea

Persoana cea mai dârză în războiul contra celei care a spart legea tăcerii impusă celor de la DSPMB este Doina Buzi, şefa de la Resurse umane. Probabil cea mai veche angajată a instituţiei, aceasta a reuşit performanţa de a cădea în picioare la toate controalele, în schimb, din cauza greşelilor ei, a fost  destituit fostul şef al DSPMB, prof. dr. Daniel Popescu, lucru confirmat telefonic de acesta din urmă. Doina Buzi este la rândul ei acuzată că şi-a angajat soţul, Mihai Buzi, pe funcţia de inspector după cum scria la început în cartea de muncă, dar care apărea ca expert pe statul de plată şi figura drept consilier pe cel de funcţii. Doina Buzi a refuzat să ne răspundă la întrebări şi ne-a pasat la Biroul de Presă, cu recomandarea de a ne face şi o acreditare înainte de a solicita informaţii.

Viorica Nicolescu s-a autosuspendat începând cu 1 martie şi încearcă să îşi găsească dreptatea la tribunal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

Mai multe imagini:
Dată afară pentru că a vorbit la tv
zoom

TAGURI: viorica nicolescu, clanuri sicilieneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANIIL
17 Noi 2011

Daca cineva de la ANI ar lua la bani marunti averea familiei Buzi si-ar face cruce. Au facut astia doi la spagi....
MARIA
04 Iul 2013

A verificat cineva relatiile contractuale ale lui Nicolescu Viorica cu Spitalul Clinic Nicolae Malaxa?Nu a fost angajata dar lucreaza in continuare cu managerul de la Spitalul clinic Nicolae Malaxa in baza unui contract de prestari servicii si pe sume exorbitante.
Random image