2017-01-17 11:28

EVENIMENT


De Buna Vestire, la cinci ani de la întronizarea ÎPS Bartolomeu, Clujul va avea un nou mitropolit: Andrei Andreicuţ sau Irineu Bistriţeanul

 |  18:33
De Buna Vestire, la cinci ani de la întronizarea ÎPS Bartolomeu, Clujul va avea un nou mitropolit: Andrei Andreicuţ sau Irineu Bistriţeanul

SinodulMitropolitan al Mitropoliei Clujului a desemnat, ieri, doi candidaţi pentrufuncţia de mitropolit rămasă vacantă în urma decesului Înalt Preasfinţiei SaleBartolomeu Anania, aceştia fiind arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ,şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.

SinodulMitropolitan, format din opt membri şi condus de Prea Fericitul Daniel,Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a întrunit, ieri, la reşedinţaMitropolitană din Cluj-Napoca, pentru a nominaliza doi candidaţi la funcţia demitropolit, într-o şedinţă care a durat peste trei ore. Purtătorul de cuvânt alMitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, la finalul întâlnirii, că aufost în total 24 de episcopi eligibili pentru funcţia de mitropolit, din careSinodul a ales doi. "Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului i-adesemnat prin vot secret pe arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şipe episcopul vicar Irineu Bistriţeanul drept candiaţi pentru funcţia vacantă demitropolit al Clujului din cei 24 de episcopi eligibili. Membrii SinoduluiMitropolitan au dorit un episcop cu experienţă", a spus Bogdan Ivanov.

Astăziva avea loc şedinţa Adunării Eparhiale, formată din 45 de membri, clerici şimireni, care ar putea propune un al treilea candidat pentru funcţia demitropolit al Clujului. Propunerile Sinodului Mitropolitan şi ale Adunării Eparhialevor fi transmise Sfântului Sinod al BOR, care se va întruni, în 18 martie, laBucureşti, pentru alegerea noului mitroplit al Clujului, în ziua în care seîmplinesc 90 de ani de la naşterea IPS Bartolomeu.

Ceremoniade întronizare a noului mitropolit va avea loc la Cluj-Napoca, în 25 martie, desărbătoarea Bunei Vestiri, când se împlinesc cinci ani de când IPS Bartolomeu afost instalat în scaunul mitropolitan al Clujului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image