2017-01-20 20:08

EVENIMENT


De ce i-au pus cătuşe criminalului cu BMW

 |  19:21

Andrei Traian Andronie, tânărul de 20 de ani din Bucureşti care a produs, sâmbătă, un accident mortal soldat cu decesul a două persoane, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de către Judecătoria Sectorului 1, instanţa motivând că există riscul ca acesta să influenţeze martorii, dacă va fi lăsat liber, informează Agerpres.

Potrivit motivării instanţei, pe 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie conducea un autoturism marca BMW pe Calea Floreasca din Bucureşti, când a fost oprit de un echipaj al poliţiei.

El nu a oprit la semnalul agenţilor, astfel încât o maşină a Poliţiei a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecţia cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă, tânărul a intrat în coliziune cu o altă maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staţionat lângă bordură.

În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv şoferul taxiului, Robert Ştefan Micu, şi un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei dintre prietenii lui Andrei Antonie, ce se aflau în maşina acestuia, au fost răniţi.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat, iar după ce a fost condus la INML, a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 consideră că Andrei Antonie ar putea să se sustragă de la urmărirea penală, având în vedere că are reşedinţa în Olanda, unde urmează cursurile unei universităţi.

De altfel, tânărul le-a declarat poliţiştilor  “că nu îl interesează urmările acţiunii sale, întrucât urmează să plece din ţarăfiind student în Olanda”.

“(...) instanţa are convingerea că infracţiunea de ucidere din culpă s-a săvârşit datorită împrejurării că inculpatul a manifestat un real dispreţfaţă de normele rutiere, faţă de instituţiile statului şi faţă de autoritatea agentului de poliţie rutieră care în virtutea exercitării atribuţiilor de serviciu l-a somat regulamentar pe inculpat să oprească autoturismul şi să se supună controlului, dar acesta a accelerat”, se arată în motivarea instanţei.

Judecătorul a ţinut seama şi de declaraţia unui martor ocular, care a susţinut că “la momentul în care inculpatul a ignorat semnalul agenţilor rutieri, viteza de deplasare era de 120km/h, pentru ca ulterior aceasta să fie mărită, astfel că la intrarea pe Calea Floreasca, locul producerii accidentului, viteza de deplasare era, după aprecierea martorului, de 150-180 km/h”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image