2018-10-20 05:54


De unde vin banii pentru reîntregirea salariilor

 |  20:16
De unde vin banii pentru reîntregirea salariilor

Suma netă disponibilă pentru reîntregirea salariilor este de 1,5 miliarde de lei, din care 600 milioane de lei reprezintă economie la masa salarială, a declarat, ieri, ministrul demis al finanţelor, Bogdan Drăgoi.

Practic, prin politica de înlocuire a unui singur angajat din şapte plecări naturale din sistemul bugetar, aplicată de guvernele Boc şi Ungureanu, s-a realizat o economie a cheltuielilor de personal de 600 milioane lei, diferenţa de 900 milioane lei urmând să vină din creşterea veniturilor colectate la buget în primele patru luni din 2012. Potrivit lui Drăgoi, creşterea economică pe 2011, estimată la 2%, s-a dovedit a fi mai mare la sfârşitul anului, respectiv de 2,5%. S-au creat astfel condiţiile pentru creşterea colectărilor la buget, în primele luni din acest an. “Nu neîmprumutăm, iar banii vin din aceste venituri”, a precizat Drăgoi.

Declaraţiile sale au venit la câteva ore după ce premierul desemnat, Victor Ponta, acuzase guvernul Ungureanu că nu a prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor şi pentru restituirea CAS încasat de la pensionari. “Asta se negociază în acest moment, pentru că şi Boc şi Ungureanu le-au prevăzut la vorbe. Nu există în acest moment puşi acei bani într-un capitol bugetar”, a mai spus Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...