2019-01-23 18:43


DECIZIA instanței în dosarul Ioana Băsescu - Elena Udrea

 |  14:32
DECIZIA instanței în dosarul Ioana Băsescu - Elena Udrea

Curtea de Apel București va judeca dosarul în care sunt implicate Elena Udrea, fost ministru și deputat, și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu.

Președintele completului de cameră preliminară a invocat o excepție potrivit căreia nu instanța supremă ar fi de competență pentru a judeca acest dosar, ci instanța inferioară: Curtea de Apel.

Magistrații de la ICCJ au considerat că faptele săvârșite de Elena Udrea nu ar fost în calitate de politician, ci în calitate de avocat, iar Ioana Băsescu ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în calitate de notar.Astfel, o instanță de acest grad ar fi competentă să judece persoane cu aceste calități.

Dosarul a fost trimis de procurorii DNA în instanță luna trecută.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosar, au mai fost deferiți justiției Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării, acuzat de luare de mită; Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, acuzat de luare de mită; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-06

TAGURI: curtea de apel, ioana basescu, elena udrea, dosar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Iul 2017

poate aflam cu ocazia si cum e cu hotelul primit spaga de Udrea la Sfantu Gheorghe,si cele doua hoteluri in Eforie pe care Udrea le-a dat spaga lui Mihalica Nicolae(ex-procurorul care l-a salvat pe Basescu si complicii de la Petromin de condamnare in dosarul FLOTA)
Random imageUltimele stiri

loading...