2019-03-24 17:37


DECIZIE a Ministerului Apărării: Zborurile de tip IAR 99 Șoim au fost SISTATE

 |  17:32
DECIZIE a Ministerului Apărării: Zborurile de tip IAR 99 Șoim au fost SISTATE

Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim au fost sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbuşirea aparatului de acelaşi tip, luni, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, potrivit MApN. În cauză, a fost sesizat Parchetul Militar.

Comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unități militare, s-au catapultat, luni, în jurul orei 13.30, la 5 kilometri vest de localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, deasupra Lacului Galbeni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Piloţii au fost recuperaţi de echipele de căutare-salvare ale bazei aeriene și sunt în stare stabilă.

Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru ca primul dintre piloţii recuperaţi să fie transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din București.

Cel de-al doilea pilot va fi transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui incident aviatic și a fost sesizat Parchetul Militar.

Totodată, potrivit procedurilor-standard, au fost sistate zborurile cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate, scrie Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-17
Citeste si:
Cei doi piloți ai avionului PRĂBUȘIT la Bacău sunt în VIAȚĂ și au fost RECUPERAȚI
ALERTĂ.Un avion IAR 99 Șoim s-a PRĂBUȘIT lângă Bacău. FIFOR: „Piloții s-au catapultat!”

TAGURI: ministerul apararii, decizie, zboruri, sistate, parchetul militar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Iul 2018

PARCA IL LAUDAU ZILELE TRECUTE . O JUCARIE PENTRU JOACA , FACUTA IN ANI 80 DE OLTENI . ARE MULTE PIESE FACUTE DE MINA , IMPROVIZATE .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...