2019-02-24 01:32


Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul Adinei BUZATU. Vezi ce măsură au revocat judecătorii de la Tribunalul Prahova

 |  23:41
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul Adinei BUZATU. Vezi ce măsură au revocat judecătorii de la Tribunalul Prahova

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis plângerile formulate de stilista Adina Buzatu și de scriitorul Eugen Burada și a dispus revocarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune dispuse anterior față de aceștia, decizia fiind definitivă, potrivit Agerpres.

Adina Buzatu și Eugen Burada au fost puși sub control judiciar pe cauțiune într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, aceeași măsură fiind luată și față de alți inculpați.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploiești, au efectuat, în septembrie 2016, 34 de percheziții în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov, Suceava, Iași, acțiunea vizând un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

PREJUDICIU estimat la 38 de milioane de lei

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăți comerciale au înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale având drept scop sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

"În baza facturilor emise de societățile "fantomă" controlate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei", au arătat anchetatorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-11

TAGURI: adina buzatu, tribunalul prahova, eugen burada, stilista, scriitorul, control judiciar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...