2018-12-14 12:57


DECIZIE DEFINITIVĂ. Ginerele lui Blaga, Andrei Rudeanu, arestat preventiv

 |  17:23
DECIZIE DEFINITIVĂ. Ginerele lui Blaga, Andrei Rudeanu, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri, să menţină sentinţa dată în primă instanţă în privinţa lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, astfel încât acesta va rămâne în arest pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 600.000 de euro. Judecătorii CAB au respins contestaţia lui Rudeanu, motiv pentru care ginerele copreşedintelui PNL va fi cercetat în stare de arest preventiv. Decizia este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 22 mai, arestarea preventivă a lui Andrei Rudeanu. Conform motivării instanţei, lipsa unei „reacţii ferme” a sistemului judiciar şi lăsarea lui Rudeanu în libertate ar induce „perturbări grave ale disciplinei publice”, ale respectului faţă de lege, „stimulând temerea colectivă că justiţia nu este eficientă împotriva unor fapte deosebit de periculoase”.

Poliţiştii au făcut, în 21 mai, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, în dosarul în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, care ar fi fost implicate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de servicii. „Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive”, se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Andrei Rudeanu şi alte persoane au fost audiaţi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, la finalul percheziţiilor, însă numai ginerele lui Blaga a fost reţinut. Ulterior, procurorii au cerut arestarea preventivă a sa, solicitare admisă de Tribunalul Capitalei. Surse judiciare au declarat, în 22 mai, că numele copreşedintelui PNL Vasile Blaga apare în dosarul de evaziune fiscală în care este urmărit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, respectiv într-o declaraţie făcută în calitate de martor de către şeful firmei de pază Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat şi el pentru acelaşi gen de fapte.

Potrivit surselor judiciare, care citează din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaraţie ca martor în dosarul lui Andrei Ionuţ Rudeanu, în care ar fi arătat că ajutorul nemijlocit pe care el personal şi unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga şi implicit companiei sale de pază nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugăminţi făcute de Blaga, în anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat că anchetatorii redau în documente declaraţia lui Mihai Neicu: „În perioada septembrie 2010 - primăvara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discuţie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucureşti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discuţii, acesta mi-a solicitat să-l ajut pe ginerele său, numitul Rudeanu Ionuţ, care îşi înfiinţase societatea de pază şi protecţie Axis Corporate Security, să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi companii private, şi să îl ajut în managementul acestei societăţi (recrutarea de personal, dotare, întocmirea documentaţiei necesare, participări la licitaţiile publice etc)”.

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor că, în urma discuţiei sale cu Blaga, s-ar fi întâlnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu şi cu soţia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucureşti, pentru o discuţie legată de dezvoltarea Axis Corporate Security. Şeful firmei Nei Guard ar mai fi arătat, în declaraţia sa, că în urma sprijinului pe care el i l-a acordat, „ (…)numitul Rudeanu prin firma Axis a obţinut mai multe contracte importante de pază, respectiv cu Administraţia domeniului public şi privat sector 4 Bucureşti, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, lanţul de hipermarketuri Carrefour şi altele(…)”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: ginere, blaga, andrei, rudeanu, arestat, preventive, decizie, definitiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...