2018-12-16 20:09


Decizie în Serbia: Ghiță ar putea fi JUDECAT în România

 |  17:21
Decizie în Serbia: Ghiță ar putea fi JUDECAT în România

Anunţ surprinzător al magistraţilor sârbi în cazul lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat ar putea fi judecat în România pentru deţinere de acte false. Judecătoria Belgrad a hotărât suspendarea dezbaterilor pe această temă, până când cererea de extrădare va fi soluţionată de Curtea Supremă din Serbia, anunță Digi24.

Poate părea o situație atipică, dar ține de legislația sârbă în baza căreia este judecat cazul lui Sebastian Ghiță. Judecătoria din Serbia spune că acel dosar pe care Sebastian Ghiță îl are pentru deținere de acte false ar putea fi automat judecat în România.

Nu avem siguranța că se va întâmpla așa, pentru că până la urmă totul depinde de cererea de extrădare care este în acest moment pe masa judecătorilor curții supreme de la Belgrad, instanța care trebuie să decidă dacă Sebastian Ghiță ajunge sau nu în România.

În mod normal, dacă săvârșești o infracțiune pe teritoriul unui stat, ești judecat pe teritoriul acelui stat

Sebastian Ghiță a dispărut de sub filajul polițiștilor români în decembrie 2016. În urmă cu aproape o lună, fostul deputat a fost prins pe străzile din Belgrad, când s-a legitimat cu un pașaport sloven fals.

Sebastian Ghiță susține că este persecutat politic în România. Fostul deputat a fost audiat de magistrații curții supreme din Belgrad în vederea extrădării, în urmă cu două săptămâni. La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea Supremă din Belgrad a admis cererea avocatului lui Sebastian Ghiță și, cu acceptul procurorului de caz, a fixat o cauțiune de 200.000 de euro. Cauțiunea a fost plătită imediat și Sebastian Ghiță a ieșit din detenție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-30

TAGURI: decizie, serbia, belgrad, sebastian ghita, extradare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Mai 2017

Asa ar fi cel mai bine...BRAVO SERBIA..scapati de cartoful fierbinte GHITA
Random imageUltimele stiri


loading...