2019-03-24 17:37


Decizie istorică! CSM trebuie să-i plătească despăgubiri uriașe Oanei Schmidt-Hăineală, demisă ilegal

 |  14:04
Decizie istorică! CSM trebuie să-i plătească despăgubiri uriașe Oanei Schmidt-Hăineală, demisă ilegal

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca procurorul Oana Schmidt-Hăineală, fost membru și președinte al CSM, să primească din partea instituției suma de 30.000 de lei drept despăgubiri pentru că a fost suspendată şi demisă în urma anchetei DNA privind OUG 13.

Judecătorii au constat că magistratului i-au fost lezate dreturile şi că demiterea s-a făcut cu încălcarea legii. Oana Schmidt-Hăineală, actualmente şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei, a fost revocată de la Ministerul Justiției în 2017, în contextul scandalului OUG 13, la cererea procurorului general Augustin Lazăr.

Judecătorii de la Curtea de Apel au decis că membrii Consiliul Superior al Magistraturii sunt obligaţi să-i plătească 30.000 de lei daune, pentru că i-a fost revocat abuziv delegarea pe un post de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Astfel, 20.000 de lei reprezintă daune materiale, iar 10.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-16

TAGURI: haineala, csm, despagubiri, oug 13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Iul 2018

SI RĂSPUNDEREA MAGISTRATILOR UNDE ESTE ??? TOT PULIMEA PLATESTE PTR INCOMPETENTA MAGISTRATILOR ....CUMEA TOT DE LA DNA ...SI PLAGIATOAREA SE LAUDA ...PRECUM PORCUL ...IL MANCAM SI PE ASTA CA E CALD
ANONIM
16 Iul 2018

Păi procurorii și judecătorii merg prin instanțele civile și hotărăsc să își dea bani reciproc după ce s-au sancționat anterior ? Parcă hotărârile CSM în materie disciplinară ,conform articolului 134 , alineat 3, pot fi atacate la ÎCCJ ? Ați zice că speța ar fi fost considerată o sancțune disciplinară dacă au fost stabilite și despăgubiri, de către Curtea de Apel ?
CARCOTASUL
17 Iul 2018

Dar oare cum au fost cuantificate sumele ce reprezinta daunele morale ? Dupa ce formula matematica ? Dupa nr.de ore in care a plans,s-a plans la barbat si rude,s-a dat cu capul de pereti /etc !
TRAINELCELCHEL
17 Iul 2018

Cum stam cu Legea "raspunderii magistratilor" cand va aparea ????? Asta nu va intereseaza pe voi "vajnicii" luptatori din piata Victoriei, terfelisti de noapte ??? Sa plateasca don' magistrat, don' csm si toata banda lor de ambuscati verosi !!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...