2018-10-18 10:30


Decizie SURPRIZĂ: Mircea Băsescu poate fi ELIBERAT

 |  16:49
Decizie SURPRIZĂ: Mircea Băsescu poate fi ELIBERAT

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, miercuri, cererea fratelui fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, de eliberare condiționată din penitenciar, acesta fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru că ar fi primit 250.000 de euro mită de la familia lui Bercea Mondial, scrie Agerpres.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Constanța.

Cererea judecată miercuri este a treia solicitare de eliberare condiționată depusă de Mircea Băsescu, în cazurile anterioare deciziile similare ale judecătorilor de la Medgidia fiind atacate de procurorii DNA, care au avut câștig de cauză în instanța superioară.

Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În iunie 2016, judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare, cauză în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Magistrații au dispus ca și Marian Căpățână să își execute condamnarea, în același dosar, de 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au mai dispus confiscarea de la Marian Căpățână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plății, și ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției.

Totodată, conform Curții de Apel, instanța "înlătură din cuprinsul sentinței penale apelate dispozițiile privind confiscarea specială a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plății, de la inculpatul Băsescu Mircea".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-19

TAGURI: judecatori, sentinta, mircea basescu, bercea mondial
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


MARCEL
19 Iul 2017

Ce bine. Nu i se confisca 265 000 euro. Ramane cu ei si iese si din inchisoare. CE BINE SA TOT FACI ASTFEL DE AFACERI IN ROMANIA. Pentru o gaina - 3 ani de inchisoare. Un milion de euro furati te consta doar cateva luni cu suspendare. Sa tot furi si esti aparat de justitia romana.
Random image



Ultimele stiri






loading...